Спряха издирването под развалините на хотел "Вероника", жертвите са четири

4307
Спряха издирването под развалините на хотел "Вероника", жертвите са четири
Снимка: БГНЕС

Регионалната инспекция за строителен контрол във Варна спря всички строителни и монтажни работи в района на срутения хотел "Вероника" в "Слънчев ден", предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Назначена е техническа комисия, която да изготви експертна оценка за причините за инцидента. На място е направена проверка, а заседанието на комисията е насрочено за 15 април. Издирването под развалините на хотела е прекратено, след като бе открита и четвъртата жертва. Ръководителят на един от фирмите подизпълнители Георги Георгиев е задържан. Предстои съдът да определи мярката му за неотклонение.

Откриха четвърти труп под руините на хотел "Вероника"

Четвърти труп на работник е открит през нощта срещу петък под останките на срутилия се хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев д...

Строителни експерти поясниха, че хотел "Вероника" е на първа линия пред морето и по закон издигането на нова сграда няма да може да се осъществи.

От Инспекцията по труда във Варна заявиха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са без трудови договори. А за хотела е имало документи за реконструкция, не за разрушаване. Според предоставената информация на инспекцията по труда във Варна, възложител на строителния обект е "Международен Панаир Пловдив" АД, гр. Пловдив. Строител, на който е възложено извършването на строително монтажните работи е "Планекс" ООД. От "Планекс" ООД е изискана проектната документация, за да се установи с точност какви дейности е трябвало да бъдат извършвани.

Знае се, че от дружеството е нает подизпълнител – "Бултранспорт груп" ЕООД. Оттам на свой ред има нает друг, засега неустановен чрез официални документи, подизпълнител за извършване на разрушителни работи с помощта на едрогабаритна техника.

"На обекта работихме около 15-20 души". Това каза пред БГНЕС Стефан Ангелов, един от работниците, който е бил в сряда на смяна по време на срутването на хотел "Вероника" във Варна.

Открито бе тялото на втори работник под руините на хотел "Вероника"

Спасителните екипи, които издирват затрупаните работници под руините на хотел "Вероника", откриха тялото на още един от работниците. ...

Към 17 ч. "господин Георгиев" нарежда на петима работници да влязат в хотела и да режат основите му с резачки. Единият от тях е отказал и се е отдръпнал встрани. Той е наредил на другите да влязат и да започнат да режат, като им е казал, че ако стане опасно имат 30-40 минути да избягат от обекта. След това се е качил на билото, което е над хотела и оттам също им е казал, че птичка да прелети над обекта, той ще им извика да се спасяват. В момента, когато хотелът се е срутил, "господин Георгиев" по най-бързия начин се е качил в колата си и е изчезнал от обекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com