Спряха три незаконни сайта

7190
Спряха три незаконни сайта

Служители на ГДБОП и ФБР проведоха операция за противодействие на интелектуалното пиратство в интернет, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Прекратена е дейността на три сайта, предоставяли нерегламентиран достъп до телевизионни програми. В хода на съвместното разследване, проведено от служители на ГДБОП, сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост” и Федералното бюро за разследване на САЩ, продължило около четири месеца, е изяснено, че сайтовете http://www.bgsreshta.com, http://triotelevision.com/ и http://www.djtacho.com/ предоставят неограничен достъп до български и международни телевизионни програми, които са защитени обекти на авторското и сродните му права.

Вадят ГДБОП от МВР

Една от първите реформи в структурите на МВР ще е да се извади Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), предаде ...

Сървърите на сайтовете са на територията на САЩ, уведомени са компетентните органи. След проверка, извършена от специални агенти от офиса на ФБР в Чикаго е установено, че са нарушени както българското, така и американското законодателство по отношение на защитата на интелектуалната собственост. В тази връзка, със съдействието на хостинг компаниите, е преустановена незаконната дейност на трите сайта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com