Таксиметровият шофьор, който уби двама и помете 12 на "Цариградско шосе", влиза в затвора за 9 години

10754
Таксиметровият шофьор, който уби двама и помете 12 на "Цариградско шосе", влиза в затвора за 9 години
Снимка: БГНЕС

9 години затвор за таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка от градския транспорт на бул. "Цариградско шосе" в София. Такава присъда произнесе Софийският апелативен съд, като по този начин потвърди решението на първата инстанция, предаде Дарик радио. Решението на САС може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред ВКС.

На 16 януари Софийски градски съд осъди на 9 години затвор Михаил Куртев. Той трябва да излежи наказанието си при първоначален общ режим на изтърпяване в затворническо общежитие от открит тип. Съдия Петър Гунчев определи за него 13,5 години, но наказанието му се редуцира с 1/3 и така ще лежи 9 години, защото се призна за виновен. Процедурата се прилага задължително при съкратено съдебно следствие. Прокурорът иска максималната, която е 15 години. Куртев няма да има право и 12 години да шофира автомобил.

На 10 юли 2013 година пред мол в София на бул. "Цариградско шосе" пияният Куртев помете с автомобила си хората на спирката на градския транспорт. При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница. Няколко дни след това почина и 6-годишната Елена. Момиченцето също бе прието в Окръжна болница с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

9 години затвор за шофьора, причинил трагедията на Цариградско шосе

Софийски градски съд осъди на 9 години затвор Михаил Куртев, който помете с таксиметровия си автомобил 12 души на бул. "Цариградско ш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com