Джеймс Патерсън е най-високоплатеният писател

11087
Джеймс Патерсън е най-високоплатеният писател

Авторът на трилъри Джеймс Патерсън е най-високоплатеният писател през изминалата година, според класация на сп. "Форбс".

65-годишният американец е спечелил 94 милиона долара от 14 нови заглавия, които е издал през 2011-2012 г. На второ място е Стивън Кинг, който е спечелил 39 милиона долара благодарение на новата част от поредицата му "Тъмната кула".

Екранизират още една творба на Стивън Кинг

Предстои екранизацията на поредната творба на Стивън Кинг. Този път това се оказва разказът "Хората от десетия час". Произведението е ...

На трето място е най-високоплатената жена писателка Джанет Еванович, автор на поредицата за Стефани Плъм, с 33 милиона долара. На четвърто място е Джон Гришам с 26 милиона долара. Неговият бейзболен роман "Калико Джо" показа, че той може да пише бестселър извън обичайните му правни трилъри, предаде БГНЕС.

На пето място е авторът на детски книги Джеф Кини благодарение на "Cabin Fever", част от поредицата "Дневникът на един дръндьо", която се превърна в най-продаваната книга на 2011 г. с 3,3 милиона продадени копия. В топ 10 попадат още Бил О`Райли с 24 милиона долара, Нора Робъртс с 23 милиона долара, Даниел Стийл с 23 милиона долара, Сюзан Колинс с 20 милиона долара и Дийн Кунц с 19 милиона долара.

Авторката на Хари Потър Джоан Роулинг остана на 11-то място в класацията, като голяма част от печалбата й идва от аванса от 8 милиона долара за първата й книга за възрастни "The Casual Vacancy", която ще излезе идния месец.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com