10 храни, които ви помагат да отслабнете

19134
10 храни, които ви помагат да отслабнете
Снимка: Shutterbug75 / Pixabay

Храните за отслабване могат да са много добри, да нямат почти никакви калории и да са вкусни. Кои обаче са тези храни, които могат да ви помогнат в загубата на тегло, предлагаме ви да научите сега:

Ето 10-те най-добри храни, които трябва да добавите към своята диета в умерени количества за отслабване:

1. Ябълки

Проучванията показват, че храните богати на фибри приемани, преди хранене ще помогнат да се почувствате сити по-бързо и в резултат на това да ядете по-малко по време на хранене. Наред с това ябълките перфектно регулират нивата на захари в кръвта. Страхотни са за бързо хранене, за да няма чувство на глад, а и винаги да имате възможност да хапнете набързо.

2. Кафяв ориз

Има много по-добри качества от белия си аналог. Кафявият ориз съдържа устойчиво нишесте, което помага за увеличаване на метаболизма и изгаряне на мазнини. Този продукт има много малко килокалории, така че е страхотен за отслабване.

3. Яйца

Полезни продукти, но е по-добре да използвате само протеин, тъй като жълтъкът съдържа много мазнини. Яйцето попълва протеиновите резерви, стимулира изгарянето на мазнини. Яйцата съдържат хормон, който помага за предотвратяване на мазнините в корема.

4. Сьомга

Сьомгата е богата на протеини и има богат вкус. Тя насърчава дълготрайно усещане за пълнота. Не съдържа вредни мазнини. Сьомгата също има известно количество мастни омега-3 киселини, които са полезни за сърцето.

5. Овесени ядки

Има достатъчно фибри в купа овесени ядки за закуска, за да сте сити до обяд. Благодарение на плътните растителни фибри, такова ястие ще се смила в стомаха за дълго време и ще може да попълните тялото с енергия и сила.

Диабетиците могат да си позволят ТЕЗИ въглехидрати

Когато имате диабет, трябва да сте разумни при избора на здравословна храна. Въпреки че диетите с ниско съдържание на въглехидрати са п...

6. Семена от градински чай

Тези богати на фибри, пълни с омега-3 семена абсорбират до 20 пъти теглото си във вода, действайки като малки гъби. Те абсорбират захарта и балансират нивата на кръвната захар, което прави закуската по-приоритетна и обещаваща.

7. Червено вино

Антиоксидант, открит в червеното вино, известен като ресвератрол, помага за предотвратяване складирането на мазнини и увеличава количеството калории, които изгаряте в рамките на приблизително 90 минути, след изпиването му. Проучванията показват също, че умерено пиещите вино имат по-тясна талия и по-малко мазнини в корема от тези, които пият концентрати.

8. Пушко

Храните, които удължават живота

Най-вероятно сте чували, че здравето влиза през устата. Много хора са чували тази поговорка, но пък са малкото, които наистина я взимат...

Пуешкото месо съдържа триптофан. Това е аминокиселина, която се превръща в серотонин в мозъка. Това вещество подобрява настроението и потиска апетита, а това ви помага да забравите глада. Серотонинът също така контролира положителните емоции.

9. Гъби

Проучванията показват, че хората, които ядат ястия на основата на гъби, са също толкова доволни, колкото тези, които ядат същите ястия, приготвени с говеждо месо. Наред с това ястията с гъби съдържат много по-малко калории от месните ястия.

10. Грейпфрут

Яденето на половин грейпфрут преди всяко хранене може да понижи нивата на инсулин в кръвта. Това е хормон, който съхранява мазнини и в същото време може да доведе до загуба на тегло. Освен това има много протеини и вода, което ви помага да се чувствате сити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com