10 признака, че бракът ви не е щастлив

5422
10 признака, че бракът ви не е щастлив
Снимка: iStock/Guliver

Вземането на решение да прекъснете брака си е доста плашещо. Страхувате се да останете сами, да не говорим за неизвестното бъдеще, за приказките на околните. Дори и да не сте съвсем щастливи в брака, отхвърляте идеята за раздяла и продължавате живота по инерция. Ето няколко признака, които ще ви помогнат да разберете, че бракът ви не е щастлив:

1. Вие сте заедно, но се чувствате самотни

Може да сте в една стая с партньора ви, но единият е на компютъра си, а другият гледа телевизия и нищо не правите заедно. И ако това се случва всеки ден и всеки си има свои дребни занимания, това е показател, че не сте свързани.

2. Товарите се с проблемите и нуждите на другите

Много жени остават по-дълго в една връзка, защото са склонни да поставят нуждите на другите над собствените. Така постепенно губят своята идентичност и не чуват гласа на собствените си нужди. Престанете винаги да се опитвате да се грижите за другите. Съсредоточете се върху себе си.

3. Разстоянието между вас продължава да се увеличава

Ако се отчуждавате все повече, замислете се от колко време е така и дали става все по-лошо. Много двойки преживяват трудни моменти, но, ако трудностите продължават повече от 2 години и няма изгледи за облекчение, потърсете професионална помощ. Колкото по-рано, толкова по-добре. Според специалистите, двойките се обръщат за професионален съвет чак 6 години след като проблемите започват. Но вече е твърде късно.

4. Мечтаете за живот без партньора си

Често си мечтаете за щастливо бъдеще и в него не виждате партньора си. Това е сериозен знак, че нещо не е наред. В мечтите ви имате връзка с друг нереален човек или планове, в които партньорът ви не фигурира. Замислете се какво изпитвате: съжаление, че нещо е на път да приключи или облекчение. Това ще ви помогне за крайното решение.

5. Вече не се борите

Ако имате проблем или конфликт, но не желаете да се борите и да го разрешите, не е добър знак. Един нерешен конфликт ни заблуждава, че любовта ни е загубена, но всъщност тя е само заровена в пепелта на гнева и отчаянието. Ако можете да се обърнете към партньора си емоционално и да създадете близост, имате шанс. Но, ако го игнорирате или отговаряте негативно, разстоянието се увеличава.

6. Имате един или повече разрушители на връзката

Никога няма да забравя съветите, които ми даде баба преди сватбата

Баба ме подготви за живота след сватбата. Тя ми сподели прости, но същевременно безценни житейски съвети, които ще запазят брака през г...

Според специалистите има няколко типа поведение, което разрушава взаимоотношенията. Всеки път като критикувате своя партньор – чрез нападения, обвинения – вие късате нишката. Ако се защитавате и отказвате да поемете отговорност, или нападате в отговор, вие нарушавате доверието в брака. Ако се държите с презрение, ако изговаряте обидни думи или се държите саркастично, вие демонстрирате високомерие в опит за защита. Ако се държите като стена един с друг или крещите емоционално вместо открито да говорите, създавате още по-голямо разстояние. Ако тези неща /или поне едно от тях/ ви изглежда познато, преразгледайте брака си и помислете може ли нещо да се поправи.

7. Имате чувството, че не ви слушат

Когато сядате да говорите за работата си или други неща, които ви вълнуват, слушат ли ви? Или усещате, че си говорите сами. Това вече е проблем. Най-силното оръжие за решаване на конфликти е да слушаме или разбираме другия. Когато каним партньора си да споделим с него какво сме преживели, почувствали, ние се освобождаваме от болката и гнева.   

8. Готови сте за изневяра

Ако не сте щастливи с партньора си, мислено сте с друг човек, дори и реално да не съществува такъв.

Тези зодии харесват брака и търсят сигурност и стабилност във връзките

В тази ангажираща ера има някои стари души, които все още вярват в идеята за щастливия брак и които са повече от готови да се свържат н...

9. Не излизате вечер заедно

Спомняте ли си кога за последно излизахте вечер? Не можете. Ако не планирате заедно да прекарвате времето си и дори нямате желание за това, е лоша новина за вашите взаимоотношения. Опитайте да включите в графика си излизане заедно, на кино, на питие на любимо за вас място. И вижте дали пламъкът ще се запали отново.

10. Не сте приоритет на партньора си

Ако казвате по-често „Аз“, а не „Ние“ вече не се чувствате заедно. Вие сте загубили най-важната част от брака, да се чувствате „едно цяло“.  

Ако тези препятствия са налице във вашия брак, опитайте се да ги преодолеете едно по едно. Ако няма надежда, по-добре навреме си дайте отговор как може да продължите живота си така, че да не се загубите по пътя към щастието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com