10 признака, че обичате себе си

3880
10 признака, че обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Да се научите да обичате себе си е най-важното умение. Само, когато почувствате любов към себе си, може да очаквате другите да ви приемат такива каквито сте. Марк Твен казва: „Човек не може да живее в комфорт без собственото си одобрение“.

Ето няколко признака, че наистина обичате себе си:

1. Обграждате се само с хора, на които истински им пука за вас, подкрепят ви и ви желаят най-доброто. Държите на хора, с които развивате здравословни взаимоотношения, а токсичните ги избягвате.

Пет знака, които издават, че мъжът е егоист

Всяка жена иска да бъде обичана, уважавана и нейното мнение да бъде ценено. И не само в ежедневието, но и в интимните контакти.  ...

2. Грижите се за себе си – това може да означава медитация всеки ден, здравословна диета, редовни физически упражнения, или всичко изброено. Ако поставяте себе си и здравето си на първо място е знак, че уважавате себе си.

3. Не се сравнявате с други хора. Макар виждате, че те се справят чудесно, това няма нищо общо с вас и с вашите способности. Вие просто се фокусирате върху себе си и къде искате да отидете/да бъдете.

4. За вас е важно да се изразявате и не се срамувате да казвате какво искате и какво не искате. Вашето мнение е важно и не се тревожите какво ще кажат останалите.

5. Ако в съзнанието ви се появят негативни гласове, които ви обезкуражават и подценяват, успявате да ги трансформирате в позитивна увереност. Вярвате, че сте достатъчно добри и всичко, което правите, ще бъде наред.

Националното унижение, което е нужно на Америка

Американците достигнаха до уикенда, съвпадащ с националния празник 4 юли, унизени, както вероятно никога досега. Тази година те са имал...

6. Преследвате това, което искате. Мотивирани сте да следвате мечтите си, защото те са важна част от вас и вие имате вътрешната увереност и вяра, че ще получите каквото искате.

7. Чувствате се комфортно, когато сте сами в собствената си компания и оценявате това време. Презареждането е важно за всеки и вместо да се чувствате виновни за това, че релаксирате, вие се наслаждавате на момента.

8. Благодарни сте. Практикуването на благодарност е част от ежедневието ви. Знаете, че не може да имате всичко и се чувствате благословени с това, което имате.

9. Радвате се на успехите на другите, защото вие си вървите по своя път и знаете колко е трудно за някого да постигне целите си. Ако истински се обичате, ще сте щастливи да виждате, че и другите успяват без да им завиждате.

Егоистите са обречени

Дълго време учените смятаха, че еволюцията признава само егоистите победители, а не екипните играчи. Последни изследвания на еволюционн...

10. Знаете, че ще ви се случват само страхотни неща, защото влагате позитивна енергия във всичко и сте отворени към различни преживявания. Ако дадете на света доброта, тя ще ви се върне обратно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...