12-те най-брутални затвора по света

106701
12-те най-брутални затвора по света

1. Bang Kwang централен затвор – Нонтабури, Тайланд

Запазен само за сериозни престъпници и затворници, осъдени на доживот зад решетките, затворът държи нарушителите оковани във всеки един момент. На тях им предоставят само една купа с ориз и супа на ден. Затворът е сериозно пренаселен и 70% от осъдените страдат от депресия.

2. Rikers Prison Island

Известен с брутално насилие върху затворниците, този затвор е място на самоубийства и смърт причинена от насилие. Повечето от задържаните са осъдени за сравнително дребни престъпления като трафик на наркотици, и т.н.

3. Централен затвор Владимир, Русия

Построен през 1783 г., този затвор е известен със своето нехуманно третиране на лишените от свобода. Затворниците са държани в клетки и бити жестоко, преди да бъдат завлечени обратно в килиите им. Някои от затворниците дори умират в резултат на това отношение.

4. Prison Butyrka, Москва, Русия

Известен със своята пренаселеност, този затвор е натъпкан със сто затворници в килия, предназначена само за десет. Повечето от тях умират от СПИН и туберкулоза.

5. The San Paulo Prison

Ще бъдете захвърлени тук, дори ако ви хванат за безредици. Затворът е ужасно пренаселен и има лоша репутация за изключително грубото отношение към лишените от свобода.

6. La Sante Prison, Франция.

Карлос Чакала е прекарал известно време в това адско място! Тук затворниците са заключени в продължение на 23 часа в денонощието. Температурите в помещенията са абсурдно високи и много от затворниците се самоубиват, влудени от непоносимата топлина.

7. Диарбекир – Турция

Между 1981-1984, 34 затворници загиват след като са били измъчвани. Негодните за живот условия, създадени от редовните изтезания, пренаселеността и нехигиеничните условия на живот, ги принуждават да се самоубият. Затворът е известен със сексуалните злоупотреби, които се извършват от и над обитателите му.

8. La Sabaneta Prison, Венецуела.

Това е може би най-лошото от най-лошите места, в които смъртта е нещо много нормално. Тук затворниците съжителстват с безпощадния персонал, болести и недостатъчна храна. Епидемия от холера отнема живота на 700 затворници. През 1994 г. по време на бунт от страна на затворниците, избиват около 100 от тях.

9. ADX Florence-Supermax Facility – Колорадо

Това съоръжение е американски федерален затвор, проектиран за най-опасните престъпници. Сексуално насилие и злоупотреби със затворниците е нещо редовно случващо се.

10. Тадмор, Сирия

Всеки аспект от този затвор е дехуманизиран. През 1980 г. президентът Хафез ал-Асад, нарежда затворниците да бъдат избити до крак. В следствие на това над 800 души са брутално умъртвени от войниците на диктатора.

11. Nairobi Prison – Найроби, Кения 

Създаден за 800 затворници, този затвор е натъпкан с повече от 3000 души. Техните килии вонят на пот, мръсотия и човешки изпражнения. Много от задържаните измират от болести и епидемии.

12. Black Beach – Малабо, Екваториална Гвинея

Този затвор е пълен с плъхове, хронични заболявания, бруталност на охраната и сексуално насилие. Затворниците умират в резултат на изтезания и побои, дело на пазачите. Някои затворници дори са били държани в строг тъмничен затвор в продължение на повече от четири години. Техните семейства нямат право да ги посрещнат при излизането им от това брутално място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com