13 оригинални напитки - какво ли не измислят за пиене!

3725
13 оригинални напитки - какво ли не измислят за пиене!
Снимка: Concord90 / Pixabay

Синьо вино или вино от змиорка, ром с накиснати еленови рога, водка със злато – какво ли само не пият по света!

1. Синьо вино. Винарската компания Gik от Испания представя синьо вино. Цената на бутилка е 10 евро. Яркосиньото вино се прави от смес на червено и бяло грозде. След това се боядисва с антоциани - натурални компоненти, съдържащи се в люспите на гроздето, и багрила с цвят на индиго. Виното е с алкохолен градус 11.5%.

Най-скъпите алкохолни напитки в света

Сумата, която някои са готови да платят не толкова за самото алкохолно питие, колкото за фантастично оформената му бутилка, определено ...

2. Пикантен ром "Phoenix Tears". Струва 40 евро за бутилка. Производителят уверява, че сълзите на истински феникс са в напитката и те придават на напитката блестящ вид. Тя е достъпна само за живеещите във Великобритания. Явно надеждата е, че след снощното пиене те ще успеят да възкръснат на сутринта от пепелта на силните си емоции, предизвикани от лютивия ром...

3. Уиски с вкус на бисквитки и крем. Алкохол за заклетите любители на сладкишите! Така се съчетават алкохолни и сладкарски удоволствия.

4. Дайкири с вкус на пуканки и желирани бонбони. Тази напитка не трябва да се смесва с нищо, защото самата тя представлява истински коктейл.

5. Водка Smirnoff със злато. Разновидност на прочутата водка „Смирнофф“, която съчетава Smirnoff No.21, натурален аромат на канела и истинско кулинарно злато от 23 карата.

6. Водка с различни комбинации от вкусове. Тази водка се произвежда в разнообразни вкусови комбинации – например, на прясно окосена трева или пресни цитрусови плодове. Наскоро дори пуснали „електрическа“ водка. Не, от нея не удря ток, а описанията на потребителите са от рода на: „сякаш ближеш козина“, „малко сладка, малко газирана“. Бутилката струва 10 евро. Производителят обещава зареждане с електрически ток директно в мозъка.

Защо не може да пиете алкохол, докато приемате лекарства?

Мнозина са чели листовките в опаковките на лекарства, че таблетките не трябва да се „смесват“ с напитки, съдържащи алкохол....

7. Алкохолни напитки Clase Azul. Цената е 2000 долара за бутилка. Компанията произвежда уиски, текила и други алкохолни напитки. Коронният номер тук е, че алкохолът отлежава в продължение на няколко години, след което го наливат в ръчно изработени керамични гарафи, които се правят ръчно в продължение на няколко седмици.

8. Вино от Лаос. Това лаоско вино съдържа змиорки от реката Меконг, корени от женшен и билки. Твърди се, че има свойства на афродизиак.

9. Силно уиски от бял ориз. Отново алкохолна изненада от Лаос. Това е силно уиски, направено от бял ориз, който ферментира в глинени съдове в продължение на повече от година, а в това време в него са накиснати еленови рога и билки.

10. Пулке от Мексико. Алкохолна напитка със сила 2-8%, получена от ферментирал сок на американско агаве.

11. Текила Mezcal с червеи. Този вид текила не е предназначена за коктейли. Червеят, който живее в агавето, от което се прави текилата, се съхранява в луга, след което се отцежда, сортира и се поставя в бутилката в края на процеса.

Змийско вино и още 7 изключително необикновени видове алкохол

Тази алкохолни напитки са наистина супер странни. Но щом се произвеждат, значи има любители, които ги пият... 1. Змийско вино. То...

12. Ликьор Chareau. Този ликьор се произвежда от алое, краставица, цедра - лимонова вътрешна ципа, и други растителни аромати.

13. Анти-джин. Червените мравки произвеждат мравчена киселина. Този джин се прави от нея. Има подчертан лимонов аромат на лайм, дървесни трици, коприва и хвойна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com