14 признака, че сте влюбени

13716
14 признака, че сте влюбени
Снимка: StockSnap / Pixabay

Ако изпитвате вълнения към някого и се чудите дали сте влюбени, може би в следващите редове ще намерите отговор. Ето няколко знака, които според психолози разкриват, че сте влюбени:

1. ПО-АВАНТЮРИСТИЧНИ СТЕ.
Ставате по-отворени към нови неща: искате да опитате домашно суши или да облечето ярко жълта дреха. Това е любов! Любовта ни прави по-смели и готови за нови преживявания. 

2. СИЛНО СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ПАРТНЬОРА СИ.
Забравяте за последния албум на любимата група или поредната /най-интересна/ серия от любимия филм. Вече имате други интереси. Мислено изучавате партньора си, движения, жестове, думи, какво го вълнува, интересува. 

3. УСЕЩАТЕ НЕГОВАТА БОЛКА.
Любовта ви кара да чувствате нуждите и вълненията на партньора си. Според Меделин Купър, психотерапевт в Ню Йорк, “Любовта расте, когато се увеличава чувството ви на емпатия към партньора. Ако той е тъжен, вие усещате тъга. Ако е щастлив, вие сте щастливи.”

4. ЗАБРАВЯТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРИОРИТЕТИ.
Всички имаме приятели, които забравят за нас, когато се влюбят. Може би, сега вие сте като тях. Искате да прекарвате повече време с партньора си и забравяте за приятелите. Е, това няма да трае вечно. Постепенно емоциите се уталожват и ще може да отделите достатъчно време и за другите си интереси.

7 признака, че бившия ви още има чувства към вас

Понякога едва след като загубим човек, започваме да усещаме липсата му и осъзнаваме, че решението за раздяла е било твърде прибързано. ...

5. СТАВАТЕ ПО-НЕЖНИ.
Изпитвате желание да докосвате партньора си, да слушате тялото му. Искате да го целувате, прегръщате, докосвате…Според някои теории това е инстинкт, според други - заучено човешко поведение. Физическата близост води до отделяне на окситоцин “хормона на любовта”.

6. ОПТИМИСТИ СТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО.
Има причина Джо Кокър да изпее “Up Where We Belong” /"Там, където принадлежим"/. Любовта има свръхестествената сила да ни отведе там, където принадлежим. Бъдещето ни изглежда светло и пълно с потенциал.

7. ПРИТЕСНЯВАТЕ СЕ.
Нормално е да сте леко колебливи, когато се влюбите. Изпитвате притеснение дали връзката ви е сигурна, дали няма да бъдете отхвърлени или изоставени. 

8. МИСЛИТЕ САМО ЗА СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА.
“Когато сме влюбени, нивата на допамин в мозъка се увеличават, защото очакваме или преживяваме удоволствие”, обяснява Клеър Брули, клиничен психолог, “Това ни кара да се концентрираме върху източника на удоволствието: нашата среща”.

9. ЗАЛЕПЕНИ СТЕ ЗА ТЕЛЕФОНА.
“Пристрастени сме към телефона, проверяваме дали сме получили съобщение, анализираме всяка дума, казва Брули, “така нашият мозък сканира сигналите на партньора ни, дали отговаря на емоционалните ни нужди”. 

20 знака, че ТОЙ е много хлътнал по вас

Искате ли да знаете на 100 процента, че човек, който много харесвате, също е луд по вас? Ето 20 надеждни признака, че наистина го разт...

10. ЧУВСТВАТЕ СЕ НЕПОБЕДИМИ.
Все едно може да покорите света. Чувствате се непобедими и безстрашни. Кипите от енергия, не се поддавате на стрес и негативни емоции от ежедневието. Повишаването на статуса ни на “супер хора” се дължи на увеличаване нивата на тестостерон, допамин и епинефрин. Може да функционирате без храна и без сън.

11. НЕ СПИРАТЕ ДА СЕ УСМИХВАТЕ.
Виждате по улиците човек, който се усмихва не себе си. Най-вероятно е влюбен. “Все едно имаме пеперуди в стомаха, чувстваме се превъзбудени и не спираме да се усмихваме”, казва Брули,“ Колкото по-щастливи се чувствате, толкова повече се усмихвате.

12. СТАВАТЕ ПО-ДОБРИ КЪМ ДРУГИТЕ.
“Любовта ви дава криле” не е само поетична фраза, има си своето научно обяснение. “Окситоцинът и фенилаланинът /дрогата на любовта/ ни правят по-отворени и свързани с другите”, казва сексологът М. Дей, “Ние сме търпеливи, мили и щедри. Помагаме не другите, усмихваме се на непознати и не таим злоба.” 

13. МЕЧТАЕТЕ.
Любовта заема цялото ви въображение. Визуализирате бъдещето си и правите общи планове.

14. ИЗПИТВАТЕ СИГУРНОСТ.
Ако се чувствате уязвими с нов партньор, всичко е приключило. Ако наистина сме влюбени в партньора си, тялото ни разпознава чувството за сигурност. Усещате твърда почва под краката си, сигурно място, където може да споделите вътрешното си аз и да бъдете уязвими с чувствата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com