3 ключови тайни на покоряващата женствена походка

4297
3 ключови тайни на покоряващата женствена походка
Снимка: iStock

Не всяка жена може да демонстрира пленителна походка. И отчасти виновен за това е твърде бързия темп на живот. Когато е необходимо да се решат милион задачи за един ден, тогава няма време за аристокрация в ходенето. Това обаче не е причина за униние. Способността да се движите ефективно не се наследява и не е вродена способност – всчико може да се научи.

Поза

Не може да става въпрос за красива походка, ако главата и раменете висят ниско, а също и ходите наведена. Затова първо трябва да обърнете внимание на стойката - гърбът трябва да е изправен, раменете отворени и главата насочена напред.

Можете да развиете умението да държите гърба изправен, ако мислено си представите, че на някъде горе има предмет, който трябва да достигнете с тяло.

За да отворите раменете си, достатъчно е да изпълните просто упражнение - повдигнете рамнете, преместете ги назад и спуснете надолу. Повторете последователността от действията всеки път, когато раменете ви се преместят напред, а гърбът се превие.

Ще трябва и да се упражнявате малко, за да бъде главата ви в правилната позиция. Дръжте брадичката успоредна на пода и, когато се движите, внимавайте да не повдигате главата си високо и да не я спускате ниско.

Безупречна походка

Видеозапис, записан от друг човек, ще помогне да се определят отрицателните моменти в походката и да се разбере как това може да се коригира.

Упражнение в помощ - разстелете въже на пода и се опитайте да вървите право по него, като държите главата си изправена напред. Започнете всяка стъпка от бедрото, но в никакъв случай не развявайте таза. Ходете напред и назад с прав гръб, като го правите грациозно и с усмивка на лицето.

Не бързай

Най-ефективният начин да се подчертае женствеността и да се придаде на визията определен чар е плавна, не бързаща стъпка. Ще трябва постоянно да се наблюдавате, когато се изкушите да ускорите крачката.

Забележителното е, че ако вървите спокойно, можете да имате време да се насладите на красотата, която срещате по пътя си.

Наръчник за обучение. Можете да изтеглите добра музика на телефона си, към която автоматично ще искате да преминете бавно и пластично, като си представяте, че сте главният герой на музикалната композиция. Приятната мелодия може да трансформира вътрешното настроение, което със сигурност ще се отрази в походката. Образът на мистериозен непознат, плавно вървящ по улицата, ще привлече вниманието на другите.

Изключително важно е дамите да „поставят“ походката на правилното ниво. Всъщност, броят на покорените мъжки сърца ще зависи от способността да се движите красиво. И въпросът за здравето в това отношение не е на последно място. Жена, която знае как да се държи достойно, ще изглежда впечатляващо и ще се чувства прекрасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com