4 домакински задължения, които губят времето и енергията на жените

997
4 домакински задължения, които губят времето и енергията на жените
Снимка: iStock/Guliver

Всяка домакиня, независимо дали работи или не, е боец ​​на невидимия фронт. Готвенето на храна, изхвърлянето на боклука, почистването са очевидни „физически“ задачи. Но има и такива, които изискват постоянни умствени усилия: правилно изграждане на семейна логистика, предвиждане на нуждите, вземане на решения и т.н. В съвременния свят повечето от тези задачи падат върху плещите на жените.

Ето другите задачи, които са най-изтощителни.

Следите детските дрехи

Първо, децата растат много бързо: трябва постоянно да купувате нови неща и да мислите какво да правите със старите. Отнема много време. Второ, постоянно пране, защото децата прекарват времето си толкова активно, че нямат време да мислят къде има ново петно ​​върху тениската. Трето, подготовка за зимата, после за лятото и трескави опити да решим с колко номера по-голяма дреха да вземем, за да я носим поне няколко месеца.

Домакински задължения, които горят калории

Планирайте храненията

Да нахраните семейството си вкусно и разнообразно е стремеж, особено ако имате няколко деца с различни вкусове. Не е лесно да се измислят балансирани варианти, които да се харесат на всеки. А готвенето за всеки поотделно е скъпо и досадно. Освен това рядко се случва дете да предпочете броколи пред хот-дог или бургер, така че на масата също ще има битка дали то все още яде и няма да превърне яденето в ад. Планирането на менюто, за да не се хаби храна, също отнема много време.

Следите какво трябва да купите за вашия дом

Памперси, препарат за пране, тоалетни принадлежности, почистващи препарати, храна и тоалетна за домашни любимци... Да държите всичко това в главата си и да го закупите навреме също не е лесна задача.

14 домакински задължения, за които не си струва да си губите времето

Управление на графика

Представете си, че имате две деца, които учат в различни училища. Единият трябва да е в час в 8.30, другият в 8.45, а вие самият трябва да сте на работа до девет.

Или друг проблем: в 16.00 дъщерята има турнир по художествена гимнастика, а в 16.30 синът има футболен мач. И двете изискват вашето присъствие.

Това е само малка част от задачите, с които една майка трябва да се справи. Тя трябва да разбере дали може да си вземе почивка през ваканциите, дали ще може да си вземе почивка за състезания, дали ще бъде освободена по-рано, за да стигне навреме за родителска среща. Трябва също така да проверите дали всички домашни са изпълнени, да се уверите, че формулярът е готов, да регистрирате детето при лекар, да получите удостоверение за отсъствие и така нататък до безкрайност. Някой замислял ли се е колко време отнема това?

Време е да спрете да приемате цялата тази домакинска работа за даденост.

Всъщност се предполага, че майките по подразбиране ще участват във всички аспекти на отглеждането на семейството. Но нека всички признаем, че полагат повече усилия, които, за съжаление, никой не вижда. Всички тези задачи трябва да бъдат споделени между двамата родители и други хора също трябва да оценят тази невидима, но много важна работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 навика в леглото, които разкриват нисък коефициент на интелигентност

Безпроблемно отслабване: как изгаряме калории, без да знаем

Българска или гръцка - коя азбука има повече букви?

Знаете ли как можем да снимаме светкавици?

Тези два вида риба са опасни за консумация - откажете се от тях

"Къде да гледаме мача довечера"? 4 места в София, идеални за европейското

Шампоанът няма да ви спаси: 5 причини косата ви да се замърсява бързо

Това са женски козметични процедури, които вече не са на мода

„Не се страхувайте, това е протеин“: Какво ще стане, ако изядете плод с червей?

Стръкче от тази билка премахва неприятната миризма в гардероба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com