4 начина да се разтоварите след тежък работен ден за по-малко от 10 минути

1694
4 начина да се разтоварите след тежък работен ден за по-малко от 10 минути
Снимка: iStock/Guliver

Балансирането между работата и живота е трудно. Когато се приберете вкъщи след дълъг ден, изпълнен със срещи, цифри и изпълнение на заповедите на шефа, единственото, което искате е да се отпуснете, но у дома ви очакват следващите предизвикателства. Половинката ви иска да говори за деня си, децата ви искат да играят, колата ви се нуждае от смяна на маслото, хладилникът ви от зареждане, а тялото ви от почивка. Освен това, когато пренасяте стреса от работата, в дома ви, отношенията ви страдат, а заслужената почивка се превръща в поредната работа. Не можете да се отпуснете и да общувате, ако главата ви все още е в мисли за работа. Ето 5 метода, които могат да ви разтоварят от стреса за по-малко от десет минути:

10 начина да облекчите стреса след дълъг работен ден

1. ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАЙ-МОЩНИЯ ИНСТРУМЕНТ, КОЙТО ТЯЛОТО ВИ ИМА

Дишането ви регулира нервната система, нивата на стрес, сърдечния ритъм и дори може да подобри имунния ви отговор. Една от най-добрите техники отнема само няколко минути, но напълно рестартира системата ви, избавя ви от целия стрес и ви кара да се чувствате като новородено бебе. Освен това е и много лесна. Седнете или легнете и направете 30 дълбоки вдишвания без прекъсване между вдишването и издишването. С последното издишайте напълно и задръжте за 60 секунди без никакъв въздух в дробовете си. Вдишайте напълно и задръжте за още 15 секунди. Ще се почувствате пречистени и заредени с енергия, като прераждане - далеч от всякакъв стрес и притеснения.

Начини да разпуснем напрежението от работния ден

2. СТУДЕН ДУШ

Първата ледена вана или душ ще ви разтърси. Когато тялото ви премине в авариен режим, спирате да се притеснявате за срещи и назначения. Един обикновен студен душ може да задейства биологичните процеси, които ви помагат да се освободите от стреса. Той понижава сърдечния ви ритъм, което ви прави по-малко тревожни и освобождава ендорфини - хормони, които допълнително намаляват нивата на стрес. Ако това е трудно за изпълнение, започнете с малки стъпки. Вземете бързо топъл душ, след което пуснете студената вода за пет секунди. Следващият път добавете още пет секунди - и така, докато достигнете половин минута. Потопете се в настоящия момент и умът ви ще го последва.

6 позитивни нагласи, които ще ви донесат успех във всичко

3. РАЗТЯГАНЕ

Освободете стреса в тялото си, за да отпуснете ума си. Когато сте стресирани, вратът и раменете ви се напрягат като част от реакцията на тялото ви. Седенето на бюро по цял ден влошава положението. Ако искате да се разтоварите, освободете се от напрежението. Можете да направите това за 4-5 минути с няколко упражнения за разтягане.

4. ДАЙТЕ ШАНС НА АГРЕСИЯТА

Стресът е като парата в тенджера под налягане, ако я затворите, тя избухва. Ако пренесете тази агресия у дома, атмосферата няма да е забавна. Има обаче и по-добри начини да прекарате вечерта, отколкото да се карате със съпруга си. Изкрещете силно в колата, удряйте боксова круша или ходете да потичате. Това е нормално. Дайте воля на агресията си. Просто го направете по начин, който не вреди на другите. След това ще се почувствате много по-добре. Животът е твърде кратък, за да се стресирате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...