4 причини да сте във връзка, но да живеете по отделно

1980
4 причини да сте във връзка, но да живеете по отделно
Снимка: iStock/Guliver

Чудесно е да имате човек до себе си, с който да бъдете във връзка. Ако някой ви попита обаче защо все още не живеете заедно, не се чувствайте длъжни да давате обяснения или да ви става неудобно, защото има достатъчно добри причини да живеете отделно от партньора. Ето защо, ако сте в началото на връзката, а и не само, може да продължите да живеете известно време отделно.

Ето какви доводи можем да изтъкнем относно това:

10 неща, които щастливите двойки никога не правят

Няма формула за перфектна връзка, но има няколко модела, които могат да бъдат намерени сред щастливите връзки. Този списък ще ви помогн...

Лично пространство – човек не трябва да се губи в партньора си, защото така просто ще изчезне и ще стане безинтересен за половинката си. Всеки трябва да има своите хобита, занимания и приятели, с които да прекарва време. А също и време за себе си. Точно затова ви трябва лично пространство. Така ще имате време да се фокусирате над себе си, да вършите личните си дела и да имате свободата, на която всеки има право.

Децата – ако имате деца от предишна връзка, това е добра причина да живеете отделно от партньора, тъй като те ще се чувства по-спокойни, когато са си у дома, а не на ново място. Трябва да подходите по-деликатно в тази ситуация и да се съобразите първо с децата си, ако имате нов човек до себе си. Дайте им време да приемат новата ви връзка и чак тогава предприемете стъпка да се съберете под един покрив всички заедно.

Лично спокойствие – ако усетите, че партньорът прекалено започва да ограничава свободата ви, да ви пречи или да ви обсебва, имате къде да отидете, щом живеете отделно от него. Имате време да преосмислите ситуацията, а ако решите да сложите край на връзката, можете просто да се приберете в дома си. Не предприемайте стъпката да живеете под един покрив с човек, който не познавате толкова добре, че да сте виждали реакциите му във всякакви ситуации. Опитайте да прекарвате уикендите заедно и вижте как ще се чувствате. Все пак ще имате сигурността, че притежавате свой дом, в който може да се приберете, когато поискате.

Поддържане на искрата – така ще си липсвате повече, ще поддържате интереса на партньора, защото той ще се чуди какво правите у дома. Ще имате теми за разговор и ще се чувствате като тийнейджъри. Какво по-добро от поддържане на любовната искра от това? В една връзка всеки трябва да има свой живот и общ такъв с партньора. Не трябва да загърбвате себе си и личните си интереси заради другия, а това важи и за него. Така ще поддържате огъня, ще бъдете интересни един за друг и ще прекарвате пълноценно времето си заедно.

7-те смъртни гряха за връзката

Някои връзки са обречени на провал от самото начало.  И въпреки очевидните предупредителни знаци, много често партньорите не обръщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com