4-те супер сили на жените

10582
4-те супер сили на жените

Въпреки че един мъж никога не би признал, жените имат множество супер сили. Може би ще ви се стори странно, че по-долу изброените са супер силите на жените, но всъщност е научно доказано. Ако вече ви е интересно какви супер сили притежавате, ето ги и тях:

1. Жените различават много повече цветове, отколкото мъжете - според учени, мъжете не могат да различат толкова цветове, колкото могат жените. Мъжете могат по-точно да определят и обяснят движението на отделни обекти, докато жените могат да различат и определят цветовете на обектите.

Защо има жени, които не искат "нищо сериозно"

Жена, която ви казва, че не иска сериозна връзка, е била наранена в миналото. Може да е било преди цяла вечност, може да е било и преди...

2. Жените усещат изневярата - всяка една жена има интуиция и само с един поглед може да разбере дали мъжа изневерява. Случвало ли ви се е просто да почувствате, че някой ви лъже? Това е една от супер силите на жените, могат да определят дали половинката им ги мами, без да е нужно да събират информация. Учени от австралийски университет са направили едно много интересно проучване. Подбрали са 34 жени и са показали снимки на десетки различни непознати за тях мъже с въпроса "Кой изневерява и кой не". 62% от тези жени са успели да дадат верни отговори, без дори да са виждали въпросните мъже на живо.

3. Вродено усещане за опасности наоколо - жените имат много силни защитни реакции, особено след като станат майки. Според учени усещането им за опасности, които дебнат наоколо е вродено. Направен е опит с 60 жени, на които са показани на картини, със скрито изображение на змия. Те са успели да видят змиите по-бързо няколко дни след овулацията. Учените обясняват това с повишените нива на прогестерон и на други хормони като кортизол и естрадиол. Случвало ви се е да усещате, че ви дебне опасност още преди нещо да се е случило, нали? Това е вроденото усещане за опасности, което всяка една жена притежава, особено след като стане майка.

4. Жените могат да се справят с няколко неща наведнъж - според последни проучвания, жените могат да вършат по няколко неща наведнъж и се справят със задачите си много по-бързо от мъжете, точно поради тази причина. Направен е експеримент, в който мъже и жени са били помолени да направят няколко прости задачи на компютър. Жените са се справили много по-бързо, защото са решили някои от задачите едновременно. Направен е още един експеримент, който доказва, че жените са много по-организирани от мъжете. Мъжете и жените са били помолени да намерят ресторанти, да търсят ключове в полето и в същото време да отговарят на кратки въпроси и да разговарят по телефона. Жените са се справили по-добре и са успели да се справят с всички задачи наведнъж.

 

9 неща в жените, които подлудяват мъжете

1. Прави бели зъби Не е нужно да се допитваме до резултатите от изследванията, които са достатъчно неопровержими, за да сме наясно, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com