4 вредни навика, които карат кожата да СТАРЕЕ

890
4 вредни навика, които карат кожата да СТАРЕЕ
Снимка: iStock/Guliver

Процесът, при който кожата губи своята еластичност, стегнатост и предишна младост по-рано от очакваното, се нарича преждевременно стареене. Защо се случва това? Защо някои хора имат проблеми с кожата още в млада възраст, а други запазват младежкия си вид и в напреднала възраст? Сега ще анализираме подробно отговора на този въпрос.

Навикът да не обръщате достатъчно внимание на кожата си

Доста често срещана грешка е късното използване на продукти за грижа за кожата. Това означава, че момичетата започват да се грижат за кожата си не на 21-23 години, а когато вече са забелязали първите промени по кожата си. Това се дължи на факта, че изглежда, че кожата вече е млада и красива, тогава защо трябва да се грижиш за нея? Това е погрешно схващане и е необходимо да почиствате, тонизирате и овлажнявате кожата си още от млада възраст. Колкото по-рано започнете да се грижите за кожата си, толкова по-дълго тя ще остане млада.

10-те най-добри храни за здрава кожа

Кожата страда и от нередовна грижа. Един ден прилагате грижа, а на следващия сте забравили. Грижите трябва да са ежедневни и в съответствие с възрастовата ви категория. Не си струва да използвате и кремове от по-стара категория с надеждата да запазите младостта си по-дълго; няма да постигнете желания ефект, нито пък кожата ви ще получи необходимите хранителни вещества.

Овлажняването на кожата е най-важната част от грижата за нея, но невинаги ѝ се отдава голямо значение. Кожата страда силно от липсата на правилно хранене, в резултат на което се появяват бръчки, губи се еластичността и се появява усещане за опънатост. А основната опасност е, че това може да не е видимо за окото.

Навик да не се използва слънцезащитен крем

Най-мощният фактор, който води до стареене на кожата, е да пренебрегвате слънцезащитните продукти. Желанието да се сдобият с дългоочаквания тен кара хората да пренебрегват защитните средства. Прониквайки в дълбоките слоеве на кожата, ултравиолетовите лъчи разрушават естествения колаген, което води до загуба на еластичност на кожата. А излагането на незащитените горни слоеве причинява изгаряния на кожата и нежелана пигментация.

Яжте това, ако искате да имате здрава и сияйна кожа

Навикът да се жестикулира активно

Всяко активно напрежение в лицевите мускули провокира появата на бръчки. Колкото по-силна е артикулацията, толкова по-дълбоки са бръчките. Гневни бръчки се появяват между веждите и челото, когато човек постоянно се мръщи или движи/повдига веждите си. Честото използване на тези мускули води до дълбоки, видими бръчки. Хората, които често се усмихват, имат голям брой бръчки във външните ъгли на очите си.

Навик да не се грижите за здравето си

Става дума както за физическото тяло, така и за моралното състояние. За никого не е тайна, че алкохолът, никотинът, нездравословната храна и липсата на пълноценен сън се отразяват на целия организъм като цяло, а това се отразява най-вече на лицето: торбички под очите, нездрав тен и акне. Не по-малко важно е и емоционалното състояние, а именно стресът, който често съпътства хората в метрополията. Хроничното нервно състояние повишава нивата на кортизол, който причинява влошаване на състоянието на кожата, възпаления и ускорява процеса на стареене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com