5 ефективни начина за почистване на почерняло сребро

13828
5 ефективни начина за почистване на почерняло сребро
Снимка: iStock/Guliver

Повечето сребърни бижута и аксесоари днес са покрити с много тънък слой родий, за да предпазят метала и да го направят по-ярък и блестящ. Това тънко защитно покритие обаче се износва, което улеснява почерняването на сребърните предмети.

Всъщност сребърните изделия реагират не само със сярата във въздуха. Парфюми, козметика, спрей за коса и др могат да принудят метала да потъмнее и да загуби блясъка си. За щастие има някои прости и евтини начини за премахване на оцветяване, полиране и почистване на сребро.

Почистете сребърните бижута по този начин и ги направете като нови!

Един от най-предпочитаните метали за носене на бижу, е среброто и почти във всеки дом има от този нежен и елегантен метал. Проблемът с ...

1. Алуминиево фолио + перилен препарат

Този трик за почистване е подходящ за леко потъмнели сребърни предмети. Постелете купа с фолио и налейте гореща вода. Добавете супена лъжица гел за пране и разбъркайте добре. Пуснете сребърните предмети  и ги оставете за минута. Извадете , изплакнете с хладка вода и оставете да изсъхнат.

2. Алуминиево фолио + сода за хляб

Това е една от най -добрите рецепти в нашия арсенал за почистване на сребро. Покрийте дъното на голяма тава за печене с фолио, с лъскавото нагоре. Използвайте керамични или стъклени съдове за печене, никога метални, за да избегнете нежелани химични реакции. Напълнете с вода и сипете сода за хляб. Имате нужда от 1,5 супени лъжици сода за всеки литър вода. Оставете да заври и сложете потъмнялото сребро вътре за 15 секунди. Извадете среброто и го оставете да се охлади. Всяко замърсяване е изчезнало. За натрупани, упорити петна може да се наложи да повторите процедурата. Никога не използвайте тази рецепта за бижута с инкрустирани скъпоценни камъни.

3. Царевично брашно + вода

Ето как да върнете блясъка на сребърните и златните си бижута

Как да върнете блясъка на среброто и златотоу дома? Много просто. Дори не се нуждаете от специални скъпи инструменти. Простите съставки...

Ако среброто ви е загубило блясъка си, тази рецепта ще ви помогне да го възстановите. Направете гъста паста от водно царевично брашно и я нанесете върху сребърната част. Оставете сместа да изсъхне напълно и я разтрийте с кърпа, за да полирате повърхността и да възвърнете блясъка на бижутата и сребърните си прибори.

4. Почистване с кетчуп

Може да звучи странно, но кетчупът работи чудесно, ако трябва да премахнете потъмняването от среброто. Този метод е много удобен, ако имате само 1-2 сребърни артикула за почистване. Трябват ви 3-4 капки кетчуп на хартиена кърпа и внимателно разтрийте потъмнелите сребърни предмети. Ако има стари, натрупани петна, нанесете кетчуп директно върху тези зони и го оставете за 15 минути. След това разтрийте с кърпа от микрофибър и изплакнете с вода.

5. Дезинфектант за ръце

Продуктите за дезинфекция на ръцете са бързо решение, ако трябва да полирате сребърния си пръстен в движение. Изстискайте малко количество дезинфектант за ръце върху кърпа от мека хартия и внимателно разтрийте бижуто си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com