5 идеи за летни ремонти в дома, които да осъществите още сега

2268
5 идеи за летни ремонти в дома, които да осъществите още сега
Снимка: iStock

Лятото е идеалното време за две дейности: почивка и ремонти. Макар и първото да ни допада повече, то е абсолютно в реда на нещата да се замислим и за другото.

Почистването на тавани и мазета, услугите от типа кърти чисти извозва - всичко това са задачи, с които много често не ни се захваща изобщо. Затова изборът пред нас е следният: или да заемем с цялото къртене чистене и извозване сами въпреки нежеланието си, или да се доверим на специализирана фирма за къртене.

А ето и няколко аспекта на домашните ремонти, които да поставим на дневен ред през лятото.

Снимка: iStock

Пребоядисване, смяна на плочки или тапети

Едно от най-простичките, но ефективни начинания, които да предприемете, за да освежите дома си, е смяна на цветовата му гама. Омръзнало ви е стените да са в скучното бежово или монотонното бяло? Развихрете въображението си и създайте сами палитрата, която искате да ви заобикаля в ежедневието ви.

Различните цветове предизвикват определени настроения: зеленото ни успокоява, жълтото ни развеселява, синьото ни енергизира и т.н. Затова помислете добре каква предпочитате да е енергията и емоцията, с която зарежда вашето жилище.

Къртене на баня и цялостен ремонт на помещението

Банята е често пренебрегвана стая, макар че бива посещавана ежедневно. При нея водеща е не толкова естетиката (макар че и тук може да се поспори), а практичността, съчетана с комфорт и удобство. Затова, ако мислите, че помещението не е достатъчно функционално, не ви харесват плочките или ви липсва вентилация, лятото е моментът да обърнете играта.

Помислете и за вграждането на набиращите популярност смарт устройства като умно огледало, тоалетна чиния, душ кабина и други, които подлежат на програмиране, автоматизация и високотехнологично управление.

Снимка: iStock

Къртене на стени и променяне на цялостния облик на жилището

Ако банята и боядисването не ви стигат и продължавате да не сте доволни, вдигнете мащаба. Защо пък да не промените изцяло разпределението на дома и визията на стаите, като изкъртите някоя стена? Разбира се, ремонт от подобен тип е доста специфичен и малко по-труден за реализиране, защото трябва да направите предварително проучване и да се уверите, че няма да ликвидирате носеща стена или земетръсна шайба. След това трябва да потърсите доставчици на услуги от типа кърти чисти извозва, които да се включат в проекта.

Както се досещате, начинанието ще генерира доста боклук, затова препоръката ни е да се замислите минимум за ангажиране на професионална фирма за кърти чисти извозва, която да поеме реалното извозване на строителни отпадъци извън територията на имота ви.

Къртене на под и полагане на нова, по-функционална настилка

Замислете се колко често хората не харесват подовата настилка в дома си. Особено ако жилището е по-старо и е още с балатум вместо ламинат, например. Ако и вие попадате в графата на тези собственици, сега е моментът за промяна и осъвременяване на интериора. Още повече че ламинатът и плочките са доста по-добра и функционална опция, която ще се отрази положително на качеството ви на живот.

Почистване на тавани и мазета

И последно, но не на последно място, лятото е времето за разчистване -  духовно и материално. Прегледайте внимателно вещите си и съберете тези, които считате за непотребни. Дарете ги, рециклирайте ги, изхвърлете ги на подходящо за целта място, ако вече не са подходящи за употреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com