5 начина да се справите с гнева и да насочите енергията в мирна посока

1840
5 начина да се справите с гнева и да насочите енергията в мирна посока
Снимка: iStock/Guliver

Понякога силните отрицателни емоции ви завладяват и става трудно да се отървете от такова състояние. Ще бъде по-лесно да избегнете увреждане на здравето и да не провокирате конфликтни ситуации, ако използвате следните методи.

Гневът е естествена емоция, но често става неконтролируема и води до неприятни последици. Всеки може да избегне неприятности и проблеми, а затова е нужно да умеете да контролирате емоциите си.

Методи за справяне с гнева

1. В пристъп на гняв методът на усилието работи чудесно. По време на негативни емоции е важно тялото да изхвърли натрупаната енергия, а физическата активност е най-добрият начин за това. Кляканията, лицевите опори, бягането и други активности бързо ще върнат емоциите към нормалното, ще подобрят настроението и ще премахнат необходимостта да търсите жертва за „източване“ на агресията. Дори обикновена разходка в парка ще бъде изход от ситуацията и ще ви спаси от конфликти с близки.

3-те зодии, които имат опасни изблици на гняв

2. Друг достъпен и прост метод, който е възможно да се използва в пристъп на гняв, всеки може да повтори. Чувствайки, че емоциите излизат извън контрол, е важно да вземете стари вестници или друга хартия, за да ги късате на малки парченца. Ако стаята позволява, тогава е напълно възможно да счупите няколко скучни чаши или стари чинии. Основното нещо е да не се порежете по-късно при почистване.

3. Потискането на негативните емоции е вредно, което означава, че те трябва да намерят отдушник. Друг метод е почистването. Благодарение на негатива имате повече сили, което означава, че е необходимо да се насочат в мирна посока. Най-подходящата активност ще е тази, която предизвиква най-голяма враждебност. Ако все не стигате до измиване на подовете или нямате желание да почистите кухненския комплект, тогава в пристъп на гняв такива неща ще ви бъдат полезни. Благодарение на вътрешния импулс можете умело да решите със сложни въпроси за няколко минути, като в същевременно се охладите и успокоите.

Как да се справим с гнева? Съвети от психолог Силвия Маринова

4. Можете също да намерите мир чрез творчество. В моменти на гняв рисуването, моделирането, бродирането или плетенето помагат на много хора. За да създадете шедьовър, понякога просто трябва да прехвърлите емоции върху платното. Има и други видове творчество, когато трябва да положите усилия. Например, набийте малки кабърчета, за да получите красива картина, изплетена с многоцветни конци. Можете да направите всичко - дори мебели, защото прости материали ще оформят малък рафт, декоративна маса или стойка за любимите ви цветя. Понякога силните емоции освобождават креативността, което означава, че гневът може да играе в ръцете ви и да се превърне в източник на вдъхновение.

5. Чудесен начин да се справите с гневните емоции е смехът. В пристъп на негативизъм трябва да поддържате готови аудио медитации, които могат бързо да ви отпуснат и да ви осведомят. Има много записи, в които прочувствен глас казва наистина забавни неща, които са способни да ви накарат да се засмеете и да забравите за негативните чувства. Можете да използвате такива аудио медитации, за да се отървете от гнева и да се настроите на вълна от оптимизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com