Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 признака за мъжете, които все още са „мамини синчета“

19 юни 2024, 20:44 часа

Почти всяка жена иска да вижда до себе си възрастен, зрял партньор, който може да поема отговорност, знае цената на думите си, силен, надежден и т.н. (списъкът може да продължи почти до безкрай). Но, за съжаление, в повечето случаи жените срещат мъже, които не са се разделили истински с родителите си. Възможно ли е да се изгради възрастна връзка с такъв мъж? Вероятно да. Но все пак повечето жени, които срещат "мамините синчета" по пътя си и са натрупали опит от общуването с тях, предпочитат да продължат да търсят своя избраник по-нататък.

И така, кои са признаците, по които да определите, че сте попаднали на мъж, който не е преминал раздялата с майка си? Психологът Алена Ал-Ас ни разказва.

Защо на една жена й е трудно да се ВЛЮБИ в мамино синче

Той е импулсивен, а от това страдат всички

Хладилникът е пълен, а той има нова конзола? Той е взел заем за двуместен състезателен автомобил, а вие имате три деца? Това е той! И въпросът е, че с абсолютно всеки проблем, който е имал преди вас, се е справяла майка му. Сега това сте вие.

Самодисциплината му е пълен провал

Седнал е на компютъра и е оставил куп чаши. Закусвал е и не е почистил след себе си. Обещал е на децата екскурзия и веднага е забравил за нея. Никой никога не е изисквал от него да почисти след себе си, да отговаря за думите си. Само са се радвали, че той просто съществува.

Живее ден за ден

Той няма спестявания, не разбира какво ще се случи утре и какво иска от живота като цяло. Защото майка му винаги е знаела и му е обяснявала популярно какви чорапи ще носи в училище и в кой факултет ще влезе.

4-те характеристики на мъжа „мамино синче“

Зависим е от родителите си

От мама, разбира се, в по-голяма степен. Това е психологическо кръвосмешение - таткото е отписал сметките веднага след раждането на сина си, мама е поставила детето на пиедестал, така че за нея все още е важно всичко, което е свързано с него.

Той трябва да бъде добър

Той не е свикнал да отстоява гледната си точка (понякога това е възможно само в спор, за съжаление), никога не е защитавал жена си и няма да го направи. Най-вероятно неговата спътница по-скоро би защитила него, отколкото той нея. Той е свикнал да бъде добро зайче и да не ѝ пречи. Всеки път, когато се опитва да спори, ще си спомня за оплакванията и молбите на майка си.

Раздялата на мъжа с майка му трябва да е доброволна и да действа и в двете посоки. Можете да бъдете негова приятелка или дори съпруга, да бъдете най-добрата и най-готината, но ако той не разбере, че "да ходиш на почивка с мама или да ѝ даваш да глади тениските му" вече не е норма сега, тогава няма да докажете или прекъснете връзката.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес