5 стъпки за красотата на кожата след почивка на море

2721
5 стъпки за красотата на кожата след почивка на море
Снимка: Sofialive.bg

Седмици след отпуската, когато свежият тен постепенно избледнява, често откриваме неподходяща пигментация, суха кожа, лющене... Когато се приберете у дома, е важно да предприемете няколко стъпки, за да върнете нейното здраве и красота.

Етап 1

Отърваваме се от излишното. Въздействието на UV лъчите върху кожата не само стимулира производството на пигмент (тен), но и води до удебеляване на нейния рогов слой. Това е особено интензивно след слънчево изгаряне.

В този случай у дома можете и трябва да използвате продукти с ексфолиращи киселини или пилинги, ексфолианти, които ще помогнат за премахване на мъртвите кожни клетки. Ексфолирането ще позволи на кожата да диша, ще подобри нейната текстура и ще улесни по-доброто проникване на овлажнителите.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

Стъпка 2

Обръщаме внимание на възстановяването на нивото на хидратация на кожата. И тук, разбира се, хиалуроновата киселина ще е отлична съставка на продуктите. Заедно с овлажняването, те ще помогнат за изравняване на тонуса на епидермиса, както и за изглаждане на фините бръчки, причинени от пресушаването му.

Кремът обикновено съдържа компоненти, които възстановяват защитния липиден слой на епидермиса. Серумите от своя страна не съдържат такива компоненти. Затова е важно в ежедневието ви да ги „запечатате“ с по-плътна, „по-тежка“ текстура. В противен случай можете да постигнете точно обратния ефект: не овлажнете, а изсушете кожата. как става това Хиалуроновата киселина по същество е силно хидратиращо средство. Една молекула НА привлича 500 водни молекули. И всъщност, ако не "блокирате отпадъците", те ще издърпат водата от кожата и ще я изпарят във въздуха.

Перфектният лайфхак: нанесете HA серум на влажна кожа и непосредствено след това нанесете крем, за да го „запечатате“ в кожата. Тогава ефектът ще бъде максимален.

Стъпка 3

Есента е най-доброто време да използвате истинска суперхрана за кожата - витамин С. Всички видове маски и серуми с аскорбинова киселина ускоряват регенерацията на кожата, укрепват стените на кръвоносните съдове и всички кожни клетки, имат избелващ ефект, облекчават уврежданията от стреса в кожата, което в крайна сметка намалява тежестта на пигментацията, подобрява тена по принцип. Има един нюанс, С е водоразтворим витамин и се разгражда много бързо при наличие на светлина.

За да избегнете дразнене, трябва да започнете с продукти, съдържащи витамин С в концентрация 5-10%. Максималната концентрация на това вещество в продуктите е 20%. В големи количества "аскорбиновата киселина" просто не се абсорбира.

Грижа за кожата: Ето как да изберете слънцезащитен крем според типа кожа

Стъпка 4

Именно за есента можете да планирате процедури за лазерна корекция на възрастови петна. Апаратите и честотата на тяхното използване трябва да бъдат избрани от козметик, като се започне от типа кожа и текущото й състояние.

Стъпка 5

Защитата от слънце остава еднакво важна стъпка в грижата за кожата, дори когато лятото е свършило и сте се върнали от курорта. Недостатъчната слънцезащита по време на „кадифения сезон“ може да влоши нежеланата пигментация. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com