5 съвета как да се грижим правилно за къдравата коса

3724
5 съвета как да се грижим правилно за къдравата коса
Снимка: iStock/Guliver

Правилната грижа за къдриците създава небрежен отскачащ ефект, бляскави и оформени кичури. Ето защо е толкова важно правилно да се грижите за къдрава коса.

Основна грижа

Естествените къдрици са деликатни и изискват внимателно третиране. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е почистването. Дълбоко почистващите шампоан със сулфати провокират пухкав ефект и чупливост. За къдрава коса трябва да изберете специални шампоани. Ако скалпът е проблемен и трябва да използвате по-интензивно почистващо средство, дължината може да бъде защитена с балсам. Също така не трябва да използвате твърде гореща вода за измиване на косата - тя може да увреди структурата и да я лиши от блясък. Накрая изплакнете със студена вода - тази процедура ще затвори косъма и ще придаде блясък.

Как да изберете правилния шампоан за мазна коса?

Овлажняване и изглаждане

Най-голямата причина, поради която къдравата коса не винаги изглежда перфектно, е липсата на влажност. За да избегнете това, важно е да използвате овлажняващи продукти. След почистване можете да използвате балсам или маска без силикон - трябва да нанесете продукта обилно, като разресвате кичурите с пръсти или гребен. След това изплакнете с вода. Подсушете леко с памучна или микрофибърна кърпа.

Правилен избор за качествена грижа са продуктите с кератин и натурални масла.

Как да се справите с пухкавите краища?

Ако косата е пухкава в краищата и изглежда разрошена по дължината, най-вероятно краищата са повредени или силно дехидратирани. След измиване не забравяйте да използвате овлажняващи маски и да нанесете специален стилизиращ продукт, например подхранващ крем с термична защита. С него можете да оформите косата си със сешоар, без да се страхувате от прегряване.

За пухкави краища са подходящи масла и изглаждащи кремове, специално създадени за къдрава коса. Когато избирате стилизиращи продукти за къдрава коса, трябва да избягвате алкохола в състава, защото има изсушаващ ефект.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

Сресване с гребен

Не бързайте да сресвате косата след измиване. Ще създадете пухкав облак от кичури. Използвайте специален изглаждащ балсам или крем, с който леко оформете къдриците. След това изсушете. Може да използвате и пръстите за оформяне или гребен с едри зъби, но не използвайте четка.

Връзвайте косата преди лягане

Преди да се отпуснете върху възглавницата, вържете косата си с ластик. Не стягайте силно. Това ще помогне да не се събудите с разрошена коса.

Ако имате къдрава коса, вие сте щастливка. Не се изкушавайте да използвате пресата и да постигнете гладки кичури. Къдриците са толкова нежни и ефирни. Старайте се да избягвайте пухкавите краища с подходящи продукти и събирайте погледите на всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com