5-те най-често допускани грешки при ремонт на банята

6879
5-те най-често допускани грешки при ремонт на банята
Снимка: siala / Pixabay

Ремонтът на банята е важно начинание, което не трябва да се прави с лека ръка. Често ние правим излишни проекции или пък купуваме неща, които не са ни нужни. Вижте 5 основни грешки, които се допускат и струват понякога скъпо.

Спестявате от важните неща, а харчите за не толкова важните

6 лесни начина да направите малката баня визуално по-голяма

Правилно разположените плочки, еднаквото цветово решение и отхвърлянето на подовата санитария са едни от най-лесните начини за визуално...

Хората искат да спестят от повечето неща, но това не е възможно за скелета на банята. В това число влизат плочки, които да са достатъчно стабилни и да не пропускат вода.Ако се наложи да ги режете , използвайте немски ъглошлайф от Würth, за да бъдете сигурни в качествения резултат Също така, изберете качествен сифон, така че да не се спука и да къртите пода. Ще ви струва и по-скъпо, но направете хидроизолация на банята. Така ще сте спокойни, че не пречите на съседите под вас.

Останалите неща като мивка, смесители и други са достъпни и имат много варианти. Дори нещо да се повреди, лесно можете да го смените.

Доверявате се сляпо на майстор

Той е много важен за ремонта на банята. Не трябва да бъде избиран на случаен принцип. От него зависи дали един ремонт ще бъде ефективен и ще има смисъл от него. Допитайте се до познати, които са правили наскоро ремонт и са доволни. Не пестете от майстора, защото после евтиното ще ви излезе скъпо.

Не претрупвайте банята с аксесоари

Как да изчистим банята ефективно

Почистването на банята е нож с две остриета: не е забавно да се прави, но е трудно да не обичаш резултатите и миризмата след това. Баня...

Не бързайте да слагате различни мебели, аксесоари и каквото друго ви хрумне. Първо използвайте банята няколко месеца без такива неща и след това помислете къде да сложите стойка или рафт, както и как ще ви бъде удобно да го монтирате. Често се оказва, че едно голямо огледало, шкаф под мивката и няколко закачалки са напълно достатъчни. Така и самата баня изглежда доста по-просторна и приятна за използване.

Забравяте за осветлението

Колкото и добре да сте направили една баня, ако не се погрижите за осветлението, то банята ще прилича на тъмна и влажна пещера. Най-добре е осветлението да бъде навсякъде и равномерно разпределено. Това ще рече да сложите окачен таван с лунички. Хубаво е да имате и лампа на огледалото, така че виждате ясно при миене, бръснене или пък гримиране.

Наклонът на сифона е важен

Ако не използвате обособено място за къпане или пък душ кабина, то е добре да помислите за сифона. Той ще ви спаси от това постоянно банята да бъде подгизнала щом някой се къпе. Липсата на добър наклон на сифона може да бъде много досадно. Така винаги ще има локви из банята или пък ще трябва да попивате водата след всяко къпане.

Трикове, с които ще овладееш хаоса в банята

Банята е една от най-специалните стаи в нашата къща. Но също така е едно от най-сложните за организиране поради количеството неща, коит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Без погрешен завой: Най-дългият прав път в Австралия е 147 км без нито една отбивка

Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com