5-те породи кучета, които могат да бъдат отглеждани в семейство с деца

58443
5-те породи кучета, които могат да бъдат отглеждани в семейство с деца
Снимка: https://pixabay.com

Кучето е най-добрият приятел на човека. То може да бъде и най-добрият приятел на детето, ако порасне с него. Не много хора обаче решават да отглеждат едновременно дете и куче, защото се притесняват от проблеми със животното. Истината е, че кучетата много обичат деца, а за едно дете е много добре, ако порасне с куче. Има някои породи, които не са подходящи за целта, но има и други кучета, които могат да бъдат отглеждани в семейства с деца. Вижте кои са.

Бийгъл – очарователен сладур, който е и много щур. Много обича да играе, а ако му организирате някакви мисии, ще е по-щастлив от всякога. Дайте му задача и той ще я изпълни. Хвърлете му пръчка, той ще я донесе, въртейки опашка. Това куче просто не се уморява, също като вашите деца. Понякога се фокусира върху нещо и може дори да не чуе, когато му викате. Предан, грижовен, любвеобилен.

Кучето се изпусна вкъщи? Как да почистим, без да остане миризма

Изпусна ли се кучето ви у дома? Миризмата на урина може да бъде много силна и е силно препоръчително да я отстраните веднага, когато от...

Стафордширски бултериер – на пръв поглед може и да ви изглежда като страховито животно, но това куче е истина душичка. Разбира се, всичко зависи от стопаните му и начина на възпитание, който прилагат спрямо него. Иначе тази порода куче е смятана за най-привързаната към семейства с деца и най-подходяща за отглеждане от такива. Това куче има огромно търпение, в случай че малчуганите се опитват да го тормозят, играейки с него. То изпитва инстинкт да ги пази от всичко и да бъде винаги до тях. Това куче много обича своите стопани и ги приема за лидери у дома.

Голдър ретрийвър – весел, игрив, мил. Това куче обожава всички хора, особено децата. Може да тича часове след някоя топка или пръчка, да си играе с децата и да лудее заедно с тях. Грижата за нея изисква редовно ресане, тъй като има по-дълга козина, която трябва да се поддържа. Дори това е любимо занимание на децата. Така хем ще се погрижите за козината на кучето, хем ще си спестите обилното падане на косми по земята.

Лабрадор – много гальовно и дружелюбно куче, което обича да си играе. Много търпеливо. Освен разходките, лабрадорът обича да си играе с децата на всякакви игри. Той не познава умората и може да ви замести с децата. Така ще е от помощ и за вас. Кучетата позволяват децата да ги водят и правят всичко, което би зарадвало техния малък стопанин.

Куче от приют – вместо да купувате, може да си осиновите куче от приют. Тези сладури са подходящи за семейства, защото също имат нужда от любов и грижа като децата, а в замяна дават същото.

Скритите признаци, че кучето ви е в депресия

Тъй като домашните любимци не могат да споделят с вас какво точно чувстват, те все пак могат да покажат поведение, подобно на човешката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com