5 вредни неща, които да спрем да правим всеки ден

2176
5 вредни неща, които да спрем да правим всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Навиците са нещо, от което трудно можем да се отървем, но понякога те са толкова вредни, че е добре да се замислим дали не можем да ги заменим с нещо друго. Има няколко неща, които е по-добре а спрем да правим за наше добро.

1. Да се гледаме в огледалото – да, може да ви звучи странно, но непрекъснатото взиране в огледалото и търсене на недостатъци може да се окаже пагубно за самочувствието и психиката ни. Избягвайте да се взирате непрекъснато и да се сравнявате с другите около вас. Всяко тяло и всяко лице е различно и прекрасно по свой собствен начин.

Какво се случва с тялото, когато консумираме захар

Захарта присъства ежедневно в менюто ни. Установено е, че средностатистическият американец консумира ежедневно по 32 чаени лъжички от "...

2. Да пием аспирин – ежедневният прием на аспирин може да е много вреден за стомаха ви, особено ако не се нуждаете особено от него, а го приемате просто за тонус и профилактика. Ежедневният прием на аспирин може да предизвика появата на ранички в стомаха и загубата на кръв, която от своя страна драстично да понижи хемоглобина ви. Внимавайте!

3. Да ядем захар – много хора смятат новия ден за ново начало, включително и това, че ако вчера са хапнали сладко, не пречи и днес – нали вече е нов ден. Тялото ни обаче не „изтрива“ нищо от това, което сме направили вчера и натрупването на ненужна захар в организма може сериозно да навреди на здравето ни.

4. Да си лягаме с телефон в ръката – това занимание е изключително вредно както за очите ни, така и за качеството на съня ни. Преди да си легнете не гледайте екранчето на телефона си поне 30 минути, за да може мозъкът ви да се успокои и да се настрои на вълна сън. Ще видите как сънят ви ще се подобри и бързо ще усетите разликата, както и това, че ще заспивате много по-бързо от преди.

5. Да влизаме в социалните мрежи – опитайте се поне един ден в седмицата да си правите „детокс“ и да се откъснете изцяло от социалните мрежи. Те губят много от времето ни, без дори да го осъзнаваме. Вместо това наваксайте с домашните задължения, с разходките или непрочетените книги, които имате у дома.

Учените назоваха най-вредният продукт за човека и околната среда

Месото има най-отрицателно въздействие върху околната среда и провокира риска от преждевременна смърт, показва проучване на англо-амери...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com