6 начина да направите живота в апартамента си непоносим

1270
6 начина да направите живота в апартамента си непоносим
Снимка: Pixabay

Да се ​​създаде максимален комфорт и уют у дома е основната цел на ремонта. Често, обаче, се случва в процеса или на самия финал да бъдат открити грешки, за които никой не е подозирал.

За да избегнете подобни неприятни моменти при ремонт на апартамент или къща, трябва да се подготвите предварително, да обмислите всичко добре и да привлечете подкрепата на специалисти, ако нямате много опит. Архитект с 20-годишен опит ни сподели какви грешки могат да развалят крайния резултат.

1.       Разчитате само на себе си

Самостоятелното участие в ремонта е първата и доста често срещана грешка. Без професионален опит и екип от специалисти съществува риск нещата да се объркат. Само обучени хора ще могат да вземат предвид всички нюанси на апартамента и желанията ви.

2.       Неграмотно планиране и грешни измервания

Когато планирате сами, лесно можете да объркате, например, мащаба на мебелите. По плановете всички интериорни предмети са идеално поставени, но в крайна сметка се оказва, че те заемат цялото пространство, неудобни са и са грозни. По-добре да използвате професионална помощ. Експертите ще направят измервания, ще коригират проекта и ще се уверят, че всички мебели са на мястото си.

3.       Липса на космическа ергономичност

Един апартамент след ремонт трябва да е удобен за своя собственик и всеки елемент трябва да изпълнява всичките си функции, доколкото е възможно. Често не се взема предвид местоположението на контактите и ключовете, наличието на места за съхранение на такива домакински предмети като прахосмукачка, кърпа, дъска за гладене и различно осветление за всяка стая.

4.       Безусловно доверие в продавачите

Пристигайки в магазина, не всеки знае характеристиките на материалите и се доверява на препоръките на продавача, който често съветва да си купите нещо по-скъпо. Също така, някои вземат продуктите на известни марки, вярвайки, че той определено ще се побере. В този случай се случва евтините материали да са най-доброто решение за конкретна задача.

5.       Пренебрегване на изчисленията

Необходимо е да се направят правилните изчисления не само на етапа на планирането, но също така да се вземат предвид всички показатели в процеса на ремонт. Често срещана грешка е неправилното изчисляване на завършеното ниво на пода. Подовете трябва да се броят не отдолу, от бетона нагоре, а напротив, от материала, който идва отгоре. Поради разликата във височините в бъдеще ще трябва да се правят стъпала към банята и към балкона.

6.       Грешен избор на текстури и нюанси

Когато купувате материали, трябва да обърнете внимание на дебелината и цвета. Например плочките могат да бъдат с дебелина 3, 6, 8, 10 и 12 мм. Тази разлика не винаги е очевидна за окото, но може да бъде трудно да се лепи. Необходимо е да се разгледат по-отблизо нюансите, някои са толкова сходни, че разликата ще стане забележима едва след ремонта.

По време на ремонта често се обръща повече внимание на хола и кухнята, тъй като именно тези стаи гостите често виждат, а спалнята е незаслужено забравена. Нещо повече, тя е тази, която най-силно влияе на психологическото състояние на човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...