6 неща, които да правим през деня за здраво сърце

8074
6 неща, които да правим през деня за здраво сърце
Снимка: iStock/ Guliver

Нашето сърце е основния жизненоважен орган в тялото ни. Без него животът ни е  невъзможен. Затова е много важно да се стараем да  предотвратим всякакви заболявания на сърцето. Съществуват много просто методи, които може да практикувате всекидневно за по-здраво сърце. В тази статия ще ви разкажем за поне шест от тях.  

Релакс в 7 сутринта

  Добре е да се събуждаме рано, но не и веднага да се надигаме от леглото и да започваме със ежедневните си задачи. Хубаво е да избягваме директно да скачаме от сън и да се оправяме за работа. Можем да си създадем уют и да го караме по-бавно. Първо може да дръпнем завесите, за да влезе светлина в стаята, след което да си направим любимото кафе или чай. Така бавно ще дадем възможност на нашия организъм да се разсъни, за да влезе в ритъма на деня.  Може да направим и малко йога или физически упражнения, като така ще раздвижим мускулите си и ще помогнем кръвта да се изпомпва правилно към сърцето, за да може то да заработи правилно.

Добре е да махнете ненужните неща от бюрото в 9 сутринта

  Може да се постараете да подредите повече вашето работно бюро, като изчистите излишните неща от него. След което да си направите добра закуска от плодове, ядки и кисело мляко. По този начин ще намалите стреса и ще помогнете на добрата функция на сърцето.

Излезте малко навън в 12 часа на обяд

  Не е добре да ядете седнали на бюрото си. Вашето сърце ще повиши функциите си ако избягвате да консумирате твърде калорични сандвичи и вместо това излезете да се поразходите и да си вземете полезна и вкусна салата за обяд. Заседяването и храненето на бярото води до доста скрити вреди за здравето на вашето сърце.

Следобедно раздвижване в 15 часа

  Често забравяме да се раздвижим и поразтъпчем малко, защото сме твърде залисани в работата и задачите си. Да се заседяваме на бюрото е много опасно за сърцето и кръвоносната система. Може просто да станете, да пиете вода, да се разходите и да слезете по стълбите, след което отново да се качите до офиса. Това е дребно упражнение, но много полезно за раздвижването на кръвта към сърцето.

Пикантна вечеря в 18 часа вечерта

  Лютивото и пикантните подправки са много полезни за здравето на сърцето и предпазването от сърдечни заболявания. Чесенът, лютите чушки, джинджифила, канелата и куркумата понижават кръвното ви налягане, намаляват нивата на холестерол и кръвна захар, балансирайки ритъма на сърцето. Те съдържат много антиоксиданти, борейки се с възпалителните процеси, които могат да навредят на вашето сърце.

Лягане в 22 часа вечерта

  За да имате здраво сърце, трябва да си дадете необходимото време за качествен сън и почивка. Много изследвания показват, че режимът в който си лягаме отговаря за прафилното функциониране на сърцето. Учените смятат, че ако си лягаме рано по едно и също време, това ще намали натрупването на плаки по кръвоносните съдове на сърцето и предотвратява възникването на възпаления, които могат да нарушат функционалността на кръвоносните стени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com