6 по-лесни начини за отслабване след празници

12298
6 по-лесни начини за отслабване след празници
Снимка: iStock/Guliver

Периодът на зимните празници е истинско изпитание за фигурата. Проблемът е особено актуален в контекста на безкрайните карантини, когато мнозина седят вкъщи и почти не се движат, а само ядат и стоят пред телевизора. Но не бързайте да се разстройвате, ако сте натрупали излишни килограми. Не знаете как да отслабнете след Нова година и Коледа? Ще споделим с вас 6 лесни начини да отслабнете без диети и изтощителни тренировки след празниците!

1.     Шетайте вкъщи

Почистването на дома е един от най-необичайните начини за отслабване. Разбира се, за да свалите 10 килограма, трябва да миете подовете денонощно, но въпросът не е само в броя на изгорените калории. Чистият дом е радост за очите, това носи добро настроение, гордост от себе си и удовлетворение от живота. Така по-малко ще изпадате в депресия и няма да мислите толкова за храна, докато сте заети с почистване на домакинството.

Напитката от авокадо, която топи мазнините

Авокадото има не само детоксикиращ ефект, но и стимулира изгарянето на мазнини, а поради високото съдържание на фибри е ефективно средс...

2.     Правете любов

Правенето на любов помага за активното изгаряне на калории, насърчава производството на хормони на удоволствието и предотвратява появата на депресия. Обичайте, бъдете обичани и фигурата бързо ще стане стройна! Сексуалната релаксация понякога замества ходенето на фитнес.

3.     Движете се повече

Спортувайте, танцувайте на любимата си музика, разхождайте кучето възможно най-често. Да, дори просто се разходете няколко пресечки около къщата. Просто не сядайте. В крайна сметка можете да прекарате една вечер на активни и забавни игри за семейството и приятелите, като Twister. Разходки, активни игри, упражнения, танци – всички тези дейности не само активно изгарят калории, но и помагат в борбата с депресията.

4.     Пийте по-малко алкохол

Тайната как да отслабнете с 30 кг е тук

Отслабването с 30 килограма звучи нереалистично, но както сочат примерите с реални хора, няма нищо невъзможно. Разкриваме ви тайната ка...

Празничните празници са една от основните причини за преяждане, водещо до затлъстяване и здравословни проблеми. Ако мнозина все още успяват да контролират количеството храна, която ядат, тогава малко хора мислят за калоричното съдържание на алкохола. Вижте само колко калории има във вина, коняк, шампанско. Запомнете всичките си празнични тостове. Колко бяха? Всички те са отишли ​​в излишни килограми в талията. Половин чаша вино вечер няколко пъти седмично няма да навреди. Но ежедневните консумации на вино, със сигурност ще развалят фигурата ви. Можете да се забавлявате  и без да пиете или поне да ограничавате алкохола до максимум.

5.     Смейте се по-често!

Дълго време имаше мнение, че дългият и силен смях изгаря огромно количество калории. Не толкова отдавна учените разсеяха този мит. Както се оказа, въпреки че смехът гори калории, но не толкова, че можете значително да отслабнете. Въпреки това, той все още ни помага в контрола на теглото и ето защо. Преяждането е един от най-честите начини за борба с лошото настроение, тъй като вкусната храна може временно да предизвика отделянето на хормони на удоволствието. В същото време продължителното преяждане само ще влоши настроението ви, защото ще провокира здравословни проблеми и ще доведе до наднормено тегло. В същото време положителните емоции и смехът намаляват силата на проблемния хранителен навик.

6.     Лесна диета за отслабване

В допълнение към дните на гладуване, за да отслабнете след празниците и да нормализирате метаболитните процеси, можете да организирате лека седмична диета за себе си. Следните плодове и зеленчуци прочистват и тонизират цялото тяло едновременно: моркови, цвекло, магданоз, целина, аспержи, лимони, грозде, банани. Включете ги в диетата си възможно най-често, като замените въглехидратните храни с тях и килограмите ще намалеят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com