7 истини за любовта, които трудно приемаме

6563
7 истини за любовта, които трудно приемаме
Снимка: iStock

Любовта невинаги е такава, каквато очакваме да бъде. Понякога ни изненадва. Понякога довежда със себе си неща, които трудно приемаме. Излагаме на вашето внимание 7 истини за любовта, които трудно приемаме.                 

1. Не можете да накарате някой да ви обича

10 типа самотни мъже, които ви чакат в социалните мрежи

Понякога ни се струва, че просто няма никого около нас. Всъщност това не е така и според психолога Лиза Коупланд съществуват 10 типа мъ...

Любовта не е нещо, което е насилствено или подкупено. Това не е награда за всичките ви упорити усилия. Ако някой не ви обича, няма да можете да промените решението му. Ако те не искат да бъдат с вас, това е решение, което просто трябва да приемете. Но това си има и добрата страна. Когато дълбоко в себе си обичате някого, който няма да ви отвърне на чувствата, е трудно да се види ясно. Но някъде там около вас има някой, който никога не поставя под въпрос любовта си към вас. Човек, който ви я дава безкрайно, защото ви цени и обожава. Така че, докато не можете да накарате някой да ви обича, можете да изберете някой, който не може да си представи живота без вас.

2. Сълзите и борбата не са любов

Двамата човека да се нараняват един друг - това не е любов. Разбира се, това може да се случи. Има много хора, които бъркат нараняването със страст или обич, но истината е че постоянните сълзи и разкъсването един на друг не са това, което трябва да бъде любовта.

3. Само любов не е достатъчна, за да работи една връзка

Хората си мислят, че могат да управляват вълна от любов и страст завинаги. Но всяка вълна свършва. В крайна сметка ще паднете на пясъка. Ще трябва да направите избор, ако искате да си помогнете и да продължите напред в същата посока. Защото силното увлечение, известно като меден месец, в крайна сметка ще изчезне. Мисленето, че розовото никога няма да посивее, е нездравословно очакване от взаимоотношенията. Докато любовта е необходима, връзката също изисква уважение, разбиране, споделени ценности и състрадание.

Как червената роза е станала символ на любовта?

Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети Валентин. Когато става въпрос за подаръци и знаци на обич, цветята са...

4. Хората намират време да правят това, което искат

Помислете за живота си. Кои са вашите приоритети, за които винаги ще намерите време? Може би това са занимания с приятели, семейство, котки или спорт. Каквото и да е, вие правите всичко възможно да инвестирате времето си в тях, защото тези аспекти от живота ви ви правят щастливи. Същото важи и за запознанствата. Ако някой иска да ви види, ще намери време. Оправдания като „много работа“ или „нямам време“ са ясни индикации да продължите напред.

5. Най-важната любов - към самата себе си

Романтичната любов е нещо специално. Но никой не може да замени любовта, която имате към себе си. Не го забравяйте и не си слагайте оценки на базата на чужди преценки и мнения за вас. Това е огромна грешка, която води до депресивни състояния. Обичайте себе си и продължете смело напред!

6. Не е нужно да си съкрушена, за да заслужаваш любов

Защо купидонът е символ на любовта?

Купидон завинаги е свързан с Деня на влюбените, но колко знаете за този пухкав митичен сватовник? С наближаването на Деня на Свети Вал...

Всеки е преживял някаква травма. Никой не влиза в нова връзка без да е преживял куп неща. Така че не е нужно да се държите така, сякаш заслужавате любов. С всяка нова връзка си мислех, че трябва да съм дама в беда. Когато споделих с партньорите си моята история с хранително разстройство и депресия, го направих с колебание и страх. Когато свърших, изчаках да дойдат и да ме спасят. Като пъзел поставих парчетата на масата и очаквах партньорът ми да ги събере отново. Реших, че този акт създава любов и интимност. Но по-късно разбрах, че любовта се подхранва по други начини.

7. По-хубаво е да обичате, отколкото да бъдете обичани

Ако се чувствате самотни, има вероятност фокусът ви да е върху намирането на някой, който да ви даде любов. Но самотата е неутрално състояние; чувството, което блика от вас, зависи от вас. Може да си мислите, че любовта е лек за самотата, но наистина трябва да направите живота си по-пълен. Да си обичан е прекрасно чувство, но даването на любов ви изпълва още повече. Защото вие давате любов, вие създавате щастие. Показването на признателност и загриженост към другия човек ни кара да се чувстваме добре, обикновени и прости. Което е най-човешкото нещо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com