7 неща, които уверените партньори никога не правят във връзките си

1524
7 неща, които уверените партньори никога не правят във връзките си
Снимка: iStock

Увереността в една връзка е прекрасно чувство. Носи усещане за сигурност и оптимизъм, което не оставя и двете страни безразлични относно техните чувства и позиция в партньорството.

Когато сме уверени, ние чувстваме любов към себе си и способността да я актуализираме. Увереността може да създаде силни и положителни взаимоотношения с приятели, семейство и интимни партньори.

Нека да разгледаме деветте неща, които уверените партньори никога не правят във връзките си.

4 зодии, които постоянно се връщат към минали връзки

 1. Не игнорират червените флагове

Червените флагове могат да бъдат трудни за забелязване. Когато сте във връзка, казват, че „любовта е сляпа“ и до голяма степен това е вярно.

Вярно е, че уверените хора не винаги се раждат такива, но това може да се научи. Много уверени хора са преминали през травмиращи моменти в миналото и са научили методи, с които да ограничат всяка бъдеща болка.

Увереността в една връзка означава да знаете какво искате и да поставяте граници. Ако тези граници непрекъснато се прекрачват, има вероятност един уверен човек да се оттегли от връзката.

2. Не поемат цялата вина

Навигирането в спорове във взаимоотношенията може да бъде трудна работа, но изострените емоции и преобръщането на везните на това, което се очаква от един човек в партньорството, могат да бъдат трудни за балансиране.

Уверените хора няма да поемат цялата вина след спор. Те имат необходимото самочувствие, за да видят кога нещата са по тяхна вина и кога не. Често ще отделят време след спор и след това ще се върнат при партньора си с честна разбивка на случилото се и защо смятат, че е така.

Правенето на пауза след спор и прекъсването му е умение, което може да се научи с времето. Да гледате на аргумента от страни, от различна гледна точка и да го поставяте под въпрос без предразсъдъци, може да ви помогне да се почувствате по-уверени в отговора си и количеството вина, което поемате.

3. Не поставят себе си на последно място

Уверените хора рядко поставят себе си на последно място или се възприемат негативно. Да бъдат позитивни към себе си е основната им сила. Това не означава, че един уверен партньор може да не цени и обожава човека, с когото е във връзка, напротив те са повече от способни, ако не и по-склонни да покажат и кажат на партньора си всички начини, по които се грижат и обичат.

Уверените хора могат да правят прекрасни неща за другите, но няма да забравят да обичат и себе си и ще поставят себе си на първо място, когато е необходимо. В края на краищата, ако са щастливи сами по себе си и са уверени в любовта към себе си, те могат да разпространят повече щастие на хората около тях!

4. Не  се съмняват в себе си

Уверените хора са изключително уверени в себе си.  Изключително рядко се случва увереният човек да се съмнява в себе си. Увереността е ключовият елемент за прогонване на това чувство и за замяната му с онова брилянтно чувство „Мога всичко“. Когато един уверен човек е във връзка, той няма да чака и да размишлява дали е достатъчно добър – той вече знае, че е такъв, и това не спира дотук.

4 връзки, които могат да съсипят живота ви

5. Не се задоволяват с по-малко

Уверените хора са много добри в компромисите, но няма да се задоволят с по-малко, когато няма баланс. Увереният във връзката човек няма да се откаже от всичко, което е искал да направи, за да направи другия човек щастлив.

6. Не търсят партньора си за самоутвърждаване

Всички знаем, че разчитането на партньорите и търсенето на самоутвърждаване от тях е нещо обичайно във връзките. Лесно е да започнете да разчитате на този човек за цялото си емоционално състояние, защото той винаги е там, грижи се за нас и ни познава по-добре от всеки друг.

Въпреки това, тези три точки могат да бъдат капан, преди да разберете, че сте в негативна спирала, оказвайки твърде голям натиск върху партньора си и неспособни да си осигурявате сами позитивността, от която се нуждаете.

7. Не загубват себе си

Уверените хора се грижат да отделят време за себе си в една връзка. Често се случва нахората във връзки да им липсват приятелите или бавно да спрат да преследват любимите си хобита. Хората, които са истински уверени имат далновидността и самооценката, за да гарантират, че ще продължат да правят това, което обичат, било то да прекарват време с приятели, да отделят ден в седмицата за своите хобита или да гарантират, че имат време всеки ден да практикуват дейности, които ги карат да се чувстват себе си.

Един уверен човек е малко вероятно да се изгуби във връзка и е много по-вероятно да привлече партньора си в своите приятелски кръгове и хобита, за да могат да им се наслаждават заедно. Те също така виждат, че същите нужди трябва да бъдат удовлетворени в техния партньор и са в състояние да направят крачка назад и да им позволят същата свобода в рамките на връзката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com