Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 породи КУЧЕТА, които гарантирано ще опазят дома ви

21 декември 2021, 12:52 часа

Много семейства избират да осиновят или закупят куче, което да не им бъде единствено домашен любимец, но и пазач. Когато не сме у дома, е важно да знаем, че има кой да предпазва собствеността ни от недоброжелатели и крадци.

В днешната статия ще ви разкрием кои са най-добрите породи кучета, които гарантирано ще предпазят дома ни, когато сме далеч.

Ето кои са 7 – те породи кучета, на които можем да разчитаме:

1. Стафордширски бултериер;

Това куче е доста голямо и е препоръчително да се предвиди достатъчно място за него, така че както вие, така и то, да се чувствате комфортно. Стафордширските бултериери са мускулести кучета и много добри бойци, когато се налага.

2. Ротвайлер;

Тази порода кучета са доста любящи към собствениците си, но към непознатите хора, прекрачващи прага на вратата, са същински зверове. Те са способни да изплашат до смърт натрапниците, идващи неканени в дома ви. Много е важно още от ранна възраст кучетата да общуват с други хора и животни.

3. Немска овчарка;

Тази порода кучета са известни в полицейската среда. Те са предпочитани и като домашни любимци. Лоялни са към собствениците си и винаги са в готовност да ги предпазват, ако виждат, че опасност надвисва над тях. Гарантирано можете да разчитате на тази порода кучета – те са перфектни пазачи в дома ви.

Коя е любимата ви порода кучета и какво разкрива за вас

4. Доберман;

Доберманите са едни от най-силните и най-смели породи кучета.

5. Кавказка овчарка;

На пръв поглед кавказката овчарка изглежда доста мила и добродушна, но истината е, че изобщо не е така. Тези кучета знаят как точно да реагират, ако усетят някаква заплаха, грозяща който и да е член от семейството. Те са подходящи за семейства, в които има деца.

6. Булмастиф;

Тези животни е препоръчително да бъдат в къщи, разполагащи с дворно пространство. Много е важно да нямат досег с минувачи или други животни, тъй като породата кучета са не малко агресивни, бързи и мускулести.

7. Австралийска овчарка.

Тези кучета са средни на ръст – красиви са и също толкова смели. Те са перфектният домашен любимец за семейства с деца и без деца. Те са родени за пастири и във всеки момент са готови да въдворят ред сред животните.

Изберете си една от тези породи кучета, ако имате нужда от сигурен пазач!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес