7 съвета за по-здрава и бляскава коса

8711
7 съвета за по-здрава и бляскава коса
Снимка: iStock/Guliver

Красивата и бляскава коса не е само резултат от благоприятни гени. Всъщност можете много лесно да се сдобиете с невероятна коса, следвайки 7 простички съвета:

Решете косата с дървен гребен

Ако искате да се сдобиете с по-красива и бляскава коса, премахнете всички пластмасови гребени и четки, които наелектризират и накъсват косъмчетата. Вместо това решете косата си по няколко пъти на ден само с дървен гребен с едри зъбци. Особено важно е да го правите преди лягане, за да стимулирате циркулацията в областта на скалпа преди сън. Тази техника ще подпомогне сгъстяването на косата и нейния по-добър вид. Също така избягвайте да сресвате косата си, докато е мокра и да си лягате с влажен скалп. Тези грешки допълнително влошават вида ѝ.

Използвайте масла за коса

Ако желаете здрава и блестяща коса, то непременно 1-2 пъти в седмицата третирайте краищата на косата с рициново масло, бадемово олио или арганово масло. Обикновен зехтин също ще ви свърши работа. Преди къпане можете да си правите и масаж на скалпа с тези масла, подобно на маска. Тази процедура също действа и против пърхот.

Признаците, че миете косата си прекалено често

Колкото хора попитате колко често се мие косата, толкова различни отговора ще получите. Истината е, че всеки чува нещичко отнякъде, при...

Изплаквайте косата с розмаринова отвара

Розмаринът в ароматна подправка, но и ненадмината билка. От него можете да правите отвари, с които да изплаквате косата си след баня. За още по-добър ефект към настойките от розмарин можете да добавите и 2-3 капки масло от чаено дърво.

Вместо тоник за коса прилагайте розова вода

Розовата вода видимо подобрява вида на кожата, но и се грижи за косата. Можете да прибавяте 1-2 супени лъжици от продукта във всякакви домашни помади срещу косопад, цъфтящи краища и накъсване на косата. Подходяща е и като тоник след измиване.

Опитайте маска с бира

5 хитрини, с които да придадем обем на косата

Много дами се стремят да придадат на косата си обем и понеже не го притежават по естествен начин, се налага да я стилизират по най-разл...

Маската от 1 жълтък и 2 с.л. бира може да преобрази косата ви. Смесете двете съставки и ги нанесете по дължината на гривата си. Поставете шапка за баня, увийте главата в кърпа и изчакайте 30 минути, след което си вземете душ. Благодарение на тази изключително подхранваща маса косата е блестяща и много по-здрава.

Ексфолирайте скалпа с утайка от кафе

Този отпадъчен продукт може да се ползва като скраб за лице и тяло. Действа безотказно в борбата с целулита. Но освен всичко друго почиства идеално кожата на главата и действа тонизиращо на цялата коса.

Не забравяйте за кокосово масло

Кокосовото масло е сред най-мощните продукти за красива, здрава и блестяща коса. След баня винаги нанасяйте по малко в краищата, докато са още мокри. Това ще ги предпази от вредното действие на сешоари и преси. Ще ви гарантира красива прическа през целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com