7-те индикации, че избраната диета не е за нас

3199
7-те индикации, че избраната диета не е за нас
Снимка: iStock

Редуциране на вредната храна, прецизно определяне количеството на всяка порция и откриване  на емоционалните „спусъци”, водещи до прекомерна и ненужна консумация. Съвкупността от изброените до тук действия е в основата на почти всички диети. Но защо, въпреки, че се следва стриктно режимът и се полагат усилия, не се стига до трайна промяна в начина и качеството ни на живот?!  Защото много диети са непосилни за изпълнение във времето, било то преди или дори след достигнатата цел. По няколко недвусмислени и ясни знаци, които да ни ориентират и помогнат, можем да разберем дали избраният от нас диетичен режим съответства на организма ни и неговия ритъм.

1. Изключват се цялостно вид храни

Вижте какво се случва с тялото ни, ако ядем по три яйца всеки ден

Знаете ли какво се случва с тялото ни, ако ядем три яйца всеки ден? Сега ще научите! Здравни организации по целия свят преди години за...

Специалистите в сферата на диетиката съветват да не изключваме напълно дадена група храна, тъй като режимите, в които се забранява консумацията на протеини напълно, примерно, биха причинили дисбаланс в организма и са невъзможни и вредни за изпълнение във времето.

2. Диетата е в противовес с вашата рутина и начин на живот  

Диетите, които са в разрез с ежедневната ни рутина и вкусове, са обречени. Трябва да подберем хранителния си режим в съответствие с нашите нужди и така, че да бъде посилно нейното поддържане.

3. Резултатът закъснява или изобщо отсъства

Ако дните минават и не виждате разлика в теглото си, това е сигурен знак, че тази диета не е за Вас. Разбира се, че търпението е ключов елемент, без който няма как да изминем трудния път на отслабването, но е добре да го различаваме от напразните надежди, като преосмислим и започнем нов режим, подходящ за нас.

Методи за бързо отслабване – мит или реалност

Всяка жена поне веднъж в живота си е опитала тази или онази диета, различни лекарства за отслабване и какво ли още не, в името на това ...

4. Психиката ни е раздразнена и уязвима

Когато усетим раздразнителност, глад и постоянна неудовлетвореност, може да липсва на организма ни някоя група храна като белтъчини. Ако диетата, която сме избрали влияе на психическата ни настройка, има опасност да стигнем до момент на прекомерна консумация, вследствие на емоциите.

5.  За вас и близките ви хора е невъзможно да се насладите заедно на храната

Ако хранителният режим, който сте избрали ви възпира да се наслаждавате на храната с близките си хора и постоянно да се лишавате от любими ястия, то това е ясен сигнал, че дадената диета не е добре разработена.

6. Пасивност и отсъствие на желание за движение

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля и желание за постигане на резултати. За жалост често точно волята ни липсва. ...

Всяка диета, която не подтиква към физическа активност е необещаваща и безрезултатна. Физическото натоварване е изключително важно за смъкването на тегло и съществуват безброй примери за това, което се постига чрез него.

7. Нищо във вашето здравословно състояние не се е подобрило

Знаем, че с отслабването се подобрява общото здравословно състояние на човек, тъй като организмът се отърсва от излишните мазнини, които са го застрашавали преди. Поради това, ако усещаме нулеви подобрения в тази насока и дори не се чувстваме по-добре, това недвусмислено е признак, че хранителната диета, която поддържаме, не е за нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com