7 „вредни“ храни, които всъщност са полезни

3834
7 „вредни“ храни, които всъщност са полезни
Снимка: https://www.pexels.com/

Пуканки

Пуканките са богати на фибри, които подобряват храносмилателната функция и намаляват кръвната захар. Наличието на полифеноли в царевицата прави пуканките една от най-полезните закуски за младостта и красотата: тези вещества имат антиоксидантно действие и имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата, забавяйки процесите на стареене на клетките.

Водоразтворимите витамини от група В се запазват при обработката. Твърдите елементи на пуканките са груби диетични фибри, които подобряват чревната подвижност и спомагат за прочистването на стените.

Домашни ПУКАНКИ в тенджера за 5 минутки

Спомняте ли си вкусните домашни пуканки, които правеше баба в тенджерка? А знаете ли, че да си направите такива е толкова елементарно и...

Майонеза

Майонезата е един от най-популярните сосове и многогодишен източник на хранителни предразсъдъци. Майонезата съдържа витамини А, D, Е, К, РР, С и комплекс от витамини от група В, които повишават имунитета и нормализират метаболизма.

Майонезата също регулира производството на стомашен сок и е източник на бета-каротин и витамин Е, които са отговорни за зрителната острота, красотата и здравето на кожата и косата.

Сладолед

Естественият десерт на базата на пълномаслено мляко или сметана съдържа около сто ценни за организма вещества: аминокиселини, минерални соли, лактоза, ензими, калций, витамини A, B, D, E. Те влияят не само върху здравето на костите, но и върху нашето настроение: например аминокиселината триптофан насърчава производството на серотонин - „хормонът на щастието“, а естественият транквилизатор L-триптофан помага за отпускане на нервната система и предотвратяване на безсънието.

БАБХ спряла за продажба 6.2 кг. пуканки с ГМО

През 2011 г. Българска агенция по безопасност на храните (БАХБ) е направила едва 61 проби на храни за изследване на генно-модифицирани ...

Кафе

Две чаши кафе на ден могат да подобрят паметта и да ускорят времето за реакция, поради което се смята, че помага за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.

Метаболизмът на любителите на кафето е с 16% по-бърз от тези, които се отказват от тази напитка, което означава, че процесът на отслабване е по-лесен за тях. Също така кафето е един от лидерите по количество антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките, които са важни за поддържането на здравето и младостта (има дори повече от тях, отколкото в боровинките и ябълките).

Масло

Естественото масло (със съдържание на мазнини 82,5%) е просто склад на различни макро- и микроелементи. Съдържащите се в него магнезий, цинк, желязо, фосфор, витамини А, D, Е и К са отговорни за здравето и красотата на косата и кожата ни - само два "кралски" сандвичи на ден ще помогнат в борбата срещу сухота и вял цвят на косата, нездравословен тен и бръчки.

Седем храни, които вредят на кожата ви

Свежата, красива, гладка и чиста кожа е цел на всяка дама, заради която се подлага на редица инвазивни и скъпи процедури и отделя значи...

Шоколад

От една страна, той съдържа много захар и мазнини, от друга, тези растителни мазнини са полезни за сърцето. Те намаляват количеството лош холестерол, което се натрупва по стените на артериите и повишават нивото на добрия холестерол.

И аргументите за шоколада не свършват дотук. Суровината за това лакомство - какаовите зърна - съдържа магнезий, калций, фосфор, мед, калий и желязо. Освен това има много повече витамини, отколкото в плодовете, така че учените дори съветват да се ядат няколко филийки тъмен (поне 65%) шоколад, за да се подобри здравето.

Тестени изделия

Ако те са направени от твърда пшеница, тогава имат много фибри, които са необходими за правилното функциониране на храносмилателната система и разграждането на ензимите. Протеинът също присъства в достатъчно количество в този продукт - строителният материал на нашето тяло, включително кожни влакна (колаген и еластин).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com