8 неща, които не трябва да изливате в мивката

2955
8 неща, които не трябва да изливате в мивката
Снимка: iStock

Ето нещата, които не трябва да се изливат в мивката и тоалетната.

1. Масло, мазнини и др.

Не оставяйте мръсните чинии в мивката през нощта, ако не искате да ви се случи това

Миенето на чиниите е досадна задача и често в края на деня домакините нямат нито време, нито желание да се заемат с нейното изпълнение....

Трябва да знаете, че изливането на олио в мивката е едно от най-лошите неща, които можете да направите с тръбите си. Те блокират дренажа и създават дебел слой, който остава в тръбите. Почти 50% от проблемите с оттока на канализацията са полепналата мазнина. Тези видове течности могат да замърсят околната среда и да станат заплаха за животните и растенията. Затова е по-добре да изсипете останалия зехтин или олио в буркана и да го изхвърлите в кошчето.

2. Продукти като котешка тоалетна

Продуктите, които на пръв поглед трябва да се изхвърлят в тоалетната, като носни кърпички или котешка тоалетна, в повечето случаи не са за там. Оказва се, че могат да причинят повече вреда, отколкото полза, като запушват тръбите и причиняват сериозни проблеми. Най-лошото е, когато продуктите реагират с химикалите, с които искаме да се отървем от препятствието в тръбите.

3. Бои

Някои видове бои са токсични поради високото съдържание на химикали като биоциди. Такива вещества представляват заплаха за хората, животните и околната среда, така че ако ви е останала боя, по-добре я изсипете в малък съд или я дайте на съсед, който може да иска да боядиса парче от стената. Изливането на боя в мивките определено е лоша идея.

Това е най-евтиният и ефективен метод за отпушване на мивката

Запушената мивка е обичайно явление в почти всяко едно домакинство. Често пъти, когато готвим, по погрешка изхвърляме по-едри отпадъци ...

4. Утайка от кафе

Много от нас могат да предполагат, че утайката от кафе е толкова малко, че не може да причини проблеми в кухненските тръби. Водопроводчиците обаче са на мнение, че тези малки парченца могат да се забият в тръбите и да се смесят с други видове отпадъци. По-добре е да ги изхвърлите в кошче или да наторите почвата в градината.

5. Всички видове лекарства

Хапчетата, капките и други лекарства може да не причиняват проблеми с тръбите, но със сигурност са едни от най-често срещаните замърсители. Лекарите съветват пациентите да хвърлят лекарства в тоалетни чинии, но тези тежки химикали не могат да бъдат елиминирани в пречиствателните станции за отпадъчни води.

6. Мляко

Защо хитрите домакини покриват мивката със стреч фолио? След като научите и вие ще направите същото

И каменната, и металната, и керамичната мивка се нуждаят от постоянно почистване, за да изглеждат наистина перфектно. Бактериите от мръ...

По-добре не изливайте млякото или каквито и да е млечни продукти в кухненския канал. Млякото консумира много кислород, което се изразява в по-малко кислород във водата, а това затруднява дишането на морските животни, живеещи в морето или реките.

7. Почистващи продукти

Почистващите продукти имат висока концентрация на силни химикали - в края на краищата те са направени за премахване на мръсотия и микроби от различни повърхности! Може би тези продукти няма да запушат тръбите, но със сигурност замърсяват околната среда. Ако химикалите попаднат във водната система, те замърсяват водните ресурси. Опитайте се да използвате целия продукт, преди да изхвърлите или рециклирате празни бутилки.

8. Стикери от плодове и зеленчуци

Малко хора не хвърлят тези малки стикери в кухненската мивка, но има и такива, които го правят. Те могат да запушат тръбите в къщата, а водата ще бъде филтрирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...