8 знака, че имате нужда от диета

5049
8 знака, че имате нужда от диета
Снимка: iStock/Guliver

Понякога натрупването на килограми става бавно, а вие сте прекалено заети да го забележите. Не искате да мислите за това в момента или просто си казвате, че от утре започвате да се храните здравословно или да спортувате от следващата седмица. Но не го правите. Събуждате се една сутрин и едва разпознавате отражението в огледалото. Ето няколко малки признака, които ще ви помогнат да си отговорите на въпроса дали имате нужда от диета:

1. ОТДАВНА ГО ЗНАЕТЕ /но само на теория/.
Да, вие знаете, че имате нужда да свалите няколко килограма. Усещате отдавна, но все отлагате. Кажете си истината на глас. Не винаги е лесно за направите първата крачка, но това ще намали голяма част от стреса и психическото ви напрежение, които дори не усещате, че носите с вас.

Как да спрем да нарушаваме диетата си?

С настъпването на новата година все повече хора решават да променят живота си в позитивна насока и да започнат да се грижат повече за т...

2. ТРУДНО ВИ Е ДА СТИГНЕТЕ ОТ точка А до точка В.
Ако изпитвате болка и затруднения при ходене или изкачване на стълби, може да е показател за излишно тегло и натоварване на ставите. Ако свалите няколко килограма, ще облекчите дейността на ставите си.

3. ХЪРКАТЕ.
Хора с излишно тегло са по-склонни да хъркат и да развиват обструктивна сънна апнея. След загуба на тегло при хора с висок индекс на телесна маса, един от първите показатели в състоянието им, който се променя е намаляване хъркането и симптомите на сънна апнея.

4. ИМАТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ.
Ако сте с високо тегло, загубата само на няколко килограма ще доведе до сваляне на кръвното ви налягане, защото сърдечно-съдовата система не трябва да работи така усилено, за да снабдява тялото ви с кислород. Промяната на хранителния режим и увеличаване физическото натоварване също ще доведе до понижаване кръвното налягане.

5. СТАВИТЕ ВИ БОЛЯТ.
Ако усещате болки в ставите, може би причината е в няколкото излишни килограма. Те създават допълнително натоварване върху опорно-двигателния апарат, най-вече върху гърба, тазобедрените стави и колената. 

Безглутенова диета за една седмица

Съставянето на 7-дневно безглутеново диетично меню не е толкова трудно. За да организирате сами храненията си през седмицата, трябва да...

6. НАМИРАТЕ СИ ИЗВИНЕНИЯ.
Човешките същества са много изобретателни в отричането или отлагането на проблема, за да избягат от действителността и страховете си. Ако прекарвате много време в обяснения на себе си или другите защо сте с излишно тегло, защо не спортувате или защо не харесвате здравословна храна, това е знак, че е време за промяна. Оставете обясненията и фокусирайте енергията си в собственото си здраве.

7. ЛЕСНО СЕ УМОРЯВАТЕ.
Уморявате се от най-малкото физическо натоварване, липсва ви енергия. Възможно е това да е в резултат на излишните килограми, които натоварват тялото ви. 

8. ЛЮБИМИТЕ ВИ ДРЕХИ НЕ ВИ СТАВАТ.
Здравето е най-важно, но не е за пренебрегване и как изглеждате, по-скоро как вие се чувствате комфортно. Ако избягвате да обличате любимите си дрехи или, по-лошо, НЕ може да ги обличате, защото не ви стават, в битката с килограмите засега вие сте губещи. Но състезанието едва сега започва, мобилизирайте се и ще се радвате на победа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com