9 хитрости при почистването

2595
9 хитрости при почистването
Снимка: Myriams-Fotos / Pixabay

1. Изгорели тенджери и тави за печене

Почистването на изгарянето не изисква използването на силни химикали. Достатъчно е да приготвите паста от сода бикарбонат (сода плюс малко количество вода и оцет). Препаратът трябва да се нанесе върху изгорелите места, изчакайте известно време и след това енергично измийте повърхността.

2. Пералня

Пролетно почистване на дома – бързо и без химикали

Пролетта чука на вратата ни и освен за детокс на организма, повече движение, покупка на слънцезащитни продукти и подмяна на гардероба е...

Пералнята е един от най-често използваните уреди в дома, така че не бива да забравяте да я почиствате. Обикновено се появяват неестетични петна в дозаторите за перилен препарат и препарат за изплакване. Не винаги е възможно да го извадите, за да го почистите старателно, така че ако искате да измиете дозатора и да освежите цялата пералня, трябва да сложите сода за хляб вместо прах, да налеете малко оцет в барабана и да пуснете празната пералня в режим на пране при висока температура.

3. Дограма

Почистваме прозорците няколко пъти в годината, а измиването на рамките, в които се натрупва мръсотия, струва най-много. Премахването им не е удобно, затова изсипете сода за хляб в рамките на прозорците и я полейте с оцет. След известно време можете лесно да премахнете разтворената мръсотия с кърпа.

4. Фуги

Дори и най-красивата баня ще бъде помрачена от грозни фуги, в които са се натрупали утайки и мръсотия. За да ги почистите, можете да използвате белина или доместос и четка за зъби от твърди влакна. Достатъчно е да налеете малко почистваща течност в купата, да накиснете четката в нея и да почистите една по една линията на хоросана между плочките.

Топ трик за мързеливо почистване на фурната само с 2 съставки и без много усилия

Почистването на фурната е процедура, която изисква време и усилия. Поради тази причина тя не е сред любимите на домакините. Но тези от ...

5. Тапицерия на дивани

Не е трудно да намерите петно ​​върху диван в голяма стая. Момент на невнимание и белята е готова. Ако това се случи с вас, можете да разтриете самото петно ​​внимателно с алкохол и да напръскате целия диван със спрей, пълен с дестилирана вода, и да почистите, докато материалът изсъхне напълно.

6. Четка за коса

Заплетената коса по четката е ежедневен проблем за хиляди жени. Содата бикарбонат отново ще бъде полезна при проблема. Поставете 2-3 чаени лъжички сода за хляб в купа с топла вода и накиснете четката в разтвора за няколко минути.

7. Вентилационни отвори в автомобила

Най-бързите и лесни начини, които веднага да премахват най-досадните петна

Мазни петна Един от най-добрите инструменти за почистване на мазните петна, е тебеширът. Друг подобен "факир" е содата бикарбонат. Те ...

Нищо не е по-дразнещо при почистване от тесните пролуки и местата, недостъпни за ръката. Ако искате да почистите например вентилационни отвори в колата си, достатъчно е да имате четка за грим, която ще премахне замърсяванията дори и от най-малкия ъгъл.

8. Стъкло и вази

Сол, сапун и топла вода създават магическа комбинация, с която могат да се почистват всички видове стъкла. Достатъчно е да накиснете стъклото в този разтвор, след това да го изплакнете под течаща вода и да го избършете.

9. Автомобилна тапицерия

Прането на тапицерия на кола не е евтино. Ако искате да спестите от тази услуга, пригответе миеща и почистваща течност с вода, сода бикарбонат, оцет и препарат за миене. Изсипете сместа в бутилка със спрей. След като течността се напръска върху седалките, избършете ги с твърда четка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com