9 причини да спреш да си гледаш телефона нон стоп

2965
9 причини да спреш да си гледаш телефона нон стоп
Снимка: Pexels

В днешно време смартфонът е в ръцете ни постоянно. Освен за комуникация, го използваме за сърфиране из интернет и социалните мрежи, което отнема голяма част от времето ни и често ни кара да пренебрегваме по-важни неща. Предлагаме ви 9 причини, поради които да спрете да гледате телефона си постоянно, да го оставите настрани и да видите ефективните резултати, които можете да постигнете чрез това.

Грижа за очите – телефоните излъчват светлина, която уврежда зрението. Когато се взирате непрекъснато в екрана на смартфона си, вие дразните очите. Може би сте забелязали наличието на умора или сърбеж след дълго сърфиране из дебрите на интернет чрез телефона си. Опитайте да намалите времето, което прекарвате с телефон в ръка.

Тези грешки скъсяват живота на телефона ви

В днешно време не просто купувате нова джаджа , а правите инвестиция. Както всички знаем, инвестициите са дългосрочни предприятия, коит...

За по-качествен сън – оставете телефона настрана поне половин или един час преди сън. Телефон възбужда нервната система и не позволява на мозъка да се отпусне и да се предразположи към почивка и сън.

Уважение към приятелите ви – когато сте с приятели и пак гледате телефона си непрекъснато, това прави неприятно впечатление, че не обръщате внимание на околните. Все пак сте излезли с определени хора, а телефонът може да погледнете и у дома, когато сте сами. Участвайте в разговора и покажете присъствие. Сред приятели и семейство телефонът няма място.

Гостоприемник за микроби – по телефона се събират изключително много бактерии и микроби. Когато не го изпускате от ръце, те се пренасят върху вас. Затова трябва да почиствате телефона си по-често и да не го пипате с мръсни ръце.

Против болки в ръцете и врата – позицията, в която стоите, когато се взирате в екрана на телефона, може да доведе до изкривяване и болки във врата, както и напрежение в ръцете, тъй като седите в една и съща позиция твърде дълго време.

Компютрите и телефоните са опасни за мозъка

Прекомерното използване на смартфони и компютри може да доведе до претоварване на мозъка. Това, от своя страна, създава риск от развити...

Опасност при шофиране на автомобил – по принцип е излишно да споменаваме, че не трябва да гледате телефона си, докато шофирате, но за всеки случай го правим още веднъж.

Опасност за пешеходците – горното твърдение важи и за пешеходците, които трябва да гледат пътя си, особено когато пресичат улиците, а не телефона си. Това може да доведе до злополука, чиято причина да е телефонът.

Против депресивни състояние – според последните проучвания, ако се взирате твърде дълго в телефона, може да повишите нивата си на стрес, а това да доведе до депресивно състояние. Елиминирайте този вреден навик – колкото по-рано, толкова по-добре.

Грижа за мозъка – когато се взирате непрестанно в телефона си, правите всичко друго, но не и да тренирате мозъка си, което може да го състари. Мозъчните клетки трябва да бъдат насърчавани с работа непрекъснато, а това няма да стане, докато сте с телефон в ръка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com