Ако козметичката ви прави тези неща - сменете я веднага

4234
Ако козметичката ви прави тези неща - сменете я веднага
Снимка: Chalo Garcia / Pixabay

За поддържане на своята красота много жени използват услугите на козметици. Да открият подходящ човек с добри умения и адекватно обслужване, не е лесно. Когато намерят добър професионалист, обикновено не го сменят с години. Защото добрият козметик е като личния ви фризьор или стоматолог - познава ви добре, знае какво искате и какви услуги да ви предложи.

Има чудесни професионалисти с дълъг опит и редица дипломи зад гърба си, но това невинаги е предпоставка да получите качествено обслужване, съобразено с всички хигиенни изисквания. За вас е важно да се чувствате комфортно в приятна среда и да успеете да се отпуснете.

Козметиката, която не бива да използваме при чувствителна кожа

Ако и вие сте от жените, които имат чувствителна кожа, то може би вече и от опит знаете, че има козметични продукти, които не бива да и...

Кога да смените вашата козметичка?

1. Започва козметична процедура върху лицето или тялото без да си измие или дезинфекцира ръцете. Хигиената е изключително важна, когато става въпрос за вашата кожа. Замърсените ръце може да предизвикат възпаления или раздразнения.

2. Съмнителни инструменти, които не е отворила пред вас или не е дезинфекцирана. Имате право да знаете дали тези инструменти са за еднократна или многократна употреба и как са дезинфекцирани.

3. Разваля усещането ви за комфорт, разговаряйки по телефона. Това е знак са непрофесионализъм и може да ви накара да смените скоро студиото за красота с друго.

4. Напуска козметичното студио за цигара. Обърнете внимание дали поставя калцуни върху обувките и дали отново почиства ръцете си. Вашето здраве е на първо място и не правете компромиси с изискванията си.

6 трика за красота, които не работят

Не всички трикове за красота, които се използват за козметични цели, всъщност са от полза за кожата. Има няколко вредни практики, които...

5. Липса на медицинска маска при почистване на кожата.

6. Небрежно отношение към работата. Ако вашият козметик не е достатъчно усърден в разкрасяващата процедура, сменете го. Ако пропуска всички зони на лицето или тялото, няма да постигнете желания ефект и ритуалът за красота се обезсмисля.

7. Когато търсите съвети за грижа за кожата у дома, не ви дава такива. Препоръчва ви само скъпоструващи процедури в този салон за красота. Това не е коректна постъпка към редовен клиент.

8. Не може да определи точно от какви процедури се нуждае вашата кожа. Това говори за липса на компетентност. Добрият козметик трябва да прецени дали имате проблемна, суха или мазна кожа и да назначи адекватна процедура.

9. Болката е срещана при някои инвазивни процедури, но когато е непосилна за вас, сменете козметика. Все пак това е разкрасителна процедура, а не мъчение.

Какво да правим със старата козметика и може ли да ни навреди?

Едно от удоволствията, които нямат значение без жената, е козметиката. За лице, коса, ръце и всяка част от женското тяло, козметичната ...

10. Подхвърляне за бакшиш. Този начин на търсене на пари е нетактичен и не говори добре за козметичката. Все пак вие плащате цената на обявените услуги и не сте длъжни да оставите повече, ако не искате.

Това е животът на жените. Цената на красотата е висока, но не е нужно да правите непосилни жертви!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com