Ако РЯЗКО ви се прияде солено, сладко или люто, ви ЛИПСВА ТОВА

15747
Ако РЯЗКО ви се прияде солено, сладко или люто, ви ЛИПСВА ТОВА
Снимка: https://pixabay.com

Знаете ли, че когато внезапно ви се прияде определен тип храна, който не е присъщ за вас и със сигурност не е сред любимците ви, то тялото ви изпраща определени сигнали, които е добре да умеете да разчитате. Понякога силното и непрестанно желание за храна може да индикира за недостиг на минерали в организма, при което е добре да направите съотвените изследвания. А ето и какво значат другите внезапни пориви:

Ако изведнъж ви се дояде много сладко

Колко време отнема на стомаха, за да усвои различните храни?

Когато приготвяме ястия, ние мислим за тяхното калорично съдържание и съдържанието на полезни хранителни вещества. Но за да усвоим напъ...

Ако желанието ви за сладки изделия не спира, дори когато вече сте хапнали достатъчно, то е възможно организмът ви да ви подсказва, че му липсва достатъчно от хормона серотонин. По този начин чрез шоколада например тялото ни се опитва да си набави нужните стойности. Може да е индикация и за нуждата от повишаване на енергийните запаси. Друг възможен вариант е, ако например не сте имали време да хапнете нещо до късния следобед и нивата на кръвната захар са се понижили, поради което се появява желанието за хапване на храни от рода на сладолед, шоколад, сладки и т.н. 
Ако пък се стремите да намалите сладкото, използвайте неговите здравословни алтернативи – плодове, мляко, горчиво какао, фрапе без захар и т.н.

Ако ви се прияде месо

Ако без причина постоянно усещате желание да консумирате храни с наличието задължително на определен вид месо, то може би страдате от недостиг на желязо в кръвта. Друга причина е пък ако не сте консумирали прекалено дълго време месни продукти. Но все пак, червеното месо ще ви снабди с добри количества желязо, най-подходящо е телешкото. Други добри източници на желязо са яйцата и бобовите култури.

Не спирате да хапвате солени храни, а желанието ви е все така силно

Най-опасните храни на света!

Не всяка храна се приготвя еднакво. Почти всеки плесенясал продукт може да причини здравословни проблеми. Но има храни, които и пресни,...

Ако консумирате твърде много солени храни и добавяте допълнително сол към ястията си е вероятно да имате недостиг на минерали. Друга възможна причина е, ако водите прекалено физически натоварено ежедневие и губите вода и електролити чрез изпотяването и натоварването. В такъв случай ви препоръчваме да поддържате нивата им чрез консумиране на кокосова вода например.

Внезапен порив за консумиране на люти храни

Знаем, че лютото не е любимец на всички и понякога, ако ни се дояде нещо пикантно, можем да го сметнем за странно. Всъщност, ако усетите желание за люта храна, може би тялото ви се нуждае от охлаждане. Тук положителното обаче е, че например лютите чушки пък за полезни за здравето ни – стимулират кръвообращението подобряват сърдечната работа и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com