Без да използвате уред, има 6 начина да овлажните въздуха у дома

6555
Без да използвате уред, има 6 начина да овлажните въздуха у дома
Снимка: https://pixabay.com

Сухият въздух е пречка през зимния сезон, тъй като ако се отопляваме на климатик, гърлото и лигавицата ни страдат. Той може да е причинител и на редица проблеми с дихателната система като алергии, астма, влошени дихателни функции и т.н. Проблемите с дихателната система може да имат симптомите кръв от носа, неспокоен сън, проблеми с дишането, кихане, кашлица, раздразнено гърло, напукани устни и др. Изброените симптоми се появяват именно през студения период и може да оставят трайна следа в организма ни.

Затова от изключителна важност е и овлажняването на въздуха. В съвремието има редица модерни технологии и уреди, които се грижат за достатъчната влажност в дома, но не всеки може да си ги позволи поради високата цена.
Но не се притеснявайте, днес ние ще ви разкрием цели 6 начина как да постигнете овлажняване на въздуха у дома по естествен път. Нека видим:

Пуснете ваната или душа

Изпаряването на водата след душ при затворени прозорци помага за овлажняването на въздуха у дома. Ако все пак не ви се иска понякога да пускате водата и да я хабите излишно, възползвайте се всеки път, когато се изкъпете и оставете парата от банята да се разпространи из стаите, което ще помогне за повишаване нивата на влажността.

Повече растения

Както може би ви е ясно, растенията спомагат за овлажняването на въздуха у дома, така че ако нямате, ви съветваме да си закупите няколко. Колкото повече растения вкъщи – толкова по-висока влажност на въздуха.

Използвайте радиаторите за отопление

Ако сте избрали да се отоплявате по този начин през зимния сезон, то вие може да се възползвате от радиаторите не само за тази цел, но и за овлажняването на въздуха. Как да се случи това? Когато радиаторите са включени, поставете влажни кърпи върху тях и по този начин ще постигнете изпаряване на влагата и разпространяването й в помещението.

Украсете с фонтани и вази

Как да овлажним въздуха вкъщи, без да купуваме скъпи уреди

Сухият въздух у дома е проблем, с който можете да се сблъскате както през зимата, така и през лятото. В тази ситуация е най-добре да из...

Хем красиво, хем полезно. Използвайте подобен тип аксесоари за дома, за да повишите влажността на въздуха. В различни ъгли от стаите поставяйте вази с цветя за овлажняване, а ако имате достатъчно пространство – инсталирайте портативен фонтан в някоя стая за максимални резултати.

Сушете прането си на въздух

Ако не сте фенове на сушилнята, през зимата оставяйте мокрите дрехи да се изсушат вътре в дома ви. По този начин също ще увеличите влажността в помещението.

Сварете вода на котлона

Това определено ще повиши влажността, но ако добавите и различни билки и аромати към водата, ще постигнете и релаксиращ ефект и уютна обстановка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com