Бюти съвети: 10 задължителни неща за всеки тип кожа

3498
Бюти съвети: 10 задължителни неща за всеки тип кожа
Снимка: iStock/Guliver

Лицето е вашата визитна картичка, а за да изглеждате винаги във форма, трябва да полагате грижи за кожата. Различни фактори могат да повлияят на състоянието на кожата - неправилно подбрана козметика, стрес, влиянието на околната среда, както и напредване на възрастта. Следвайте следните съвети и ще имате винаги красива и бляскава кожа. 

Почистване

Ако сте почистили кожата си неправилно или недостатъчно, по-нататъшните процедури за грижа няма да бъдат ефективни. Изборът на продукт зависи от вашия типа кожа. Кремообразните продукти, мусовете или почистващото мляко са подходящи за суха кожа, а геловете за мазна кожа. Почиствайте лицето два пъти на ден, сутрин и вечер. През нощта кожата преминава през етапите на регенерация, клетките й се делят осем пъти по-бързо. На сутринта трябва да премахнете излишния себум и отделените токсини. В края на деня винаги старателно премахвайте грима и натрупани замърсявания.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Тонизиране

След почистване кожата се нуждае от тонизиране за възстановяване на баланса. Тоникът нормализира киселинно-алкалния баланс, възстановява хидролипидната бариера на кожата и неутрализира остатъците от почистващите продукти.

Хидратиране

Изберете подходящ крем според вашия тип кожа. Мазната кожа също се нуждае от хидратиране под формата на леки емулсии или флуиди. Това ще ви даде комфорт и мекота пред целия ден.

Слънцезащита

Не мислете, че слънцезащитните продукти са необходими само на плажа. Лицето ви ежедневно е изложено на негативното влияние на слънчевите лъчи, което може да доведе до увреждане или поява не пигментни петна.

Антиоксидантни продукти

Използвайте антиоксидантни продукти преди слънцезащитния крем, за да защитите кожата от негативното влияние на външни фактори.

Пилинг

За гладка и сияйна кожа използвайте химически пилинг 2-3 пъти седмично. По този начин ще премахнете мъртвите кожни клетки, ще изсветлите пигментните петна и ще постигнете равномерен тен.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

Ретинол за млада кожа

Съдържанието на ретинол в продуктите за красота има изразен подмладяващ ефект, намалява дълбочината на бръчките, действа добре при акне и пигментни петна. Използвайте продуктите вечер, съдържащи ретинол.

Избягвайте горещите душове

Ако искате да се отпуснете в банята, ще ви помогне един горещ душ. Но твърде топлата вода отнеме естествените масла на кожата, води до сухота и дразнене. Мийте лицето си най-добре с хладка вода.

Имайте търпение

Козметичните продукти не са вълшебни пръчици и всички възстановяващи процеси в кожните клетки се случват бавно. Не се отказвайте от първия път.

Пробвайте различни козметични продукти

Ако намерят правилния продукт, който почиства или хидратира кожата ви отлично, не го заменяйте. Всяка кожа се чувства различно с различните съставки. Не се заблуждавайте от рекламите или препоръки на приятелки. Водете се собствените си наблюдения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com