Чаят от канела има 5 страхотни ползи за вашето здраве

14369
Чаят от канела има 5 страхотни ползи за вашето здраве
Снимка: congerdesign / Pixabay

Една от най-ароматните подправки е канелата. Характерно за нея е да се слага в сладкиши, десерти, кафе и чай. Притежава много полезни свойства като регулиране на кръвната захар, ограничаване на възпаленията, предпазване от хронични заболявания. Тя притежава силно антиоксидантно действие. Много е полезна, когато се приема под формата на чай.

Хидратира тялото – човек трябва да приема поне по 2 л течности на ден, за предпочитане вода. Ако и вие спадате към по-голяма част от хората, които не успяват да покрият този минимум, добра идея е да си приготвите чай. Освен това, ако имате навика да пиете вредни напитки, най-добре ги заменете с полезни такива, какъвто е чаят от канела. Той се грижи за поддържането на тялото хидратирано, както и за снабдяването му с полезни антиоксиданти и елементи.

ВАЖНО е да знаете за тези странични ефекти от КАНЕЛАТА

Една от най-популярните подправки в света е канелата. С нея успяваме да овкусим редица печива и да им придадем изтънчен и несравним аро...

Регулира кръвната захар – канелата понижава захарта в кръвта. Ето защо е много полезна за хората, страдащ от диабет и предиабет. Канелата съдържа съединения, които подобряват инсулиновата чувствителност към инсулин. Така се намалява резистентността, а глюкозата се използва по-качествено и ефективно.

За да се възползвате от полезните свойства на чая от канела, сложете пръчка канела в чаша вода и оставете за 15 минути да се запари. Прецедете и изпийте чая. Може да добавите резен лимон или мед на вкус. Ето и какво ще се случи, ако пиете чай от канела.

Има антиоксидантно действие – благодарение на антиоксидантите в състава ѝ, чаят от канела се бори със свободните радикали. По този начин се грижи да предотврати и възпаленията. Защитават клетките от увреждане, което може да предотврати отключването на заболявания.

Насърчава усвояването на хранителни вещества – консумацията на чай от канела подпомага усвояването на хранителни вещества. По този начин се подхранват полезните бактерии в червата и се стимулира тяхната функция. Така храната се усвоява по-бързо и лесно. В състава на канелата могат да се намерят водоразтворими вещества, които се усвояват от организма лесно, щом са разтоврени във вода. Точно затова се препоръчва приема на канела под формата на чай.

Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем щипка канела?

Канелата е не само ароматна, но и изключително полезна за здравето ни. Изследванията показват, че редовната ѝ консумация носи редица по...

Ограничава възпалението – канелата има силно противовъзпалително действие. Благодарение на него се могат да се избегнат различни заболявания.

Ето че канела може и да се пие, не само да се хапва. Съветваме ви да прибавите ароматната съставка към менюто си под една или друга форма. Ако искате да се възползвате максимално от нейното полезно действие, то най-добре си пригответе ароматен чай от канела, който носи невероятни ползи за здравето. Разчитайте на канелата, за да се чувствате добре!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com