Четири неща, които помагат когато сме в дълготрайна връзка

1913
Четири неща, които помагат когато сме в дълготрайна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Има моменти когато хората в дълготрайни връзки имат нужда от съвет и помощ, за да вървят нещата добре. В тази статия ще разгледаме четири доказани неща, които могат да променят нещата за вас: 

1. И двамата във връзката трябва да вършат работата.

Израстваме в свят, който ни казва, че ако сме с точния човек, любовта, привличането и сексът ще бъдат лесни. Но докато холивудските романтични комедии и нашите емисии в социалните медии са пълни с тези образи, терапевтите за връзка и секс виждат това, което другите не правят.

Виждат двойките, които се борят с изграждането на връзка. Двойките, които чувстват, че нещо липсва, защото не правят секс. Двойките, които са спрели да се гледат с любов. Няма нищо лошо във връзка, която се чувства малко мрачна - тя просто се нуждае от тласък. След като това бъде признато, инжектирането на малко живот във връзката ви не трябва да бъде толкова трудно.

2. Работата върху връзката ви може да бъде забавна.

След като сте на борда и проявявате проактивност във връзката си, можете да се захванете да правите неща, които я вдъхват с удоволствие. Няколко неща, които да опитате, включват припомняне на забавни спомени, изненадване помежду си с вечерни срещи и опитване на нещо ново в спалнята. Ако търсите конкретно начини за свързване на по-дълбоко ниво, „36-те въпроса“ са отличен ресурс. Въз основа на изследователски експеримент, 36-те въпроса са създадени, за да създадат връзка и евентуално дори любов между напълно непознати. Въпросите варират от прости до уязвими и включват неща като: "Искате ли да бъдете известни? По какъв начин?" Или "Ако трябваше да умреш тази вечер без възможност да общуваш с никого, какво би съжалявал най-много, че не си казал на някого? Защо още не си го казал?"

3. Помага да се познават любовните езици на другия.

Що се отнася до поддържането на дългосрочна връзка жива, обръщането към петте любовни езика може да бъде важна част от уравнението.

5 знака, че жената има връзка с мъж, който често се вдетинява

Жените често пъти се изнервят, когато чуят от някого, че един мъж никога не пораства достатъчно. Не е никак приятно жената да се грижи ...

Създадени от д-р Гари Чапман, петте любовни езика демонстрират различните начини, по които хората изпитват и показват любов. Обикновено всеки има един предпочитан начин за изразяване на любов и не винаги е един и същ език и за двамата в една двойка. Поради различията в предпочитаните от вас любовни езици могат да възникнат трудности в общуването, което да доведе до по-малко щастлива връзка. Разбирането на вашия собствен любовен език и този на партньора ви е като да разкриете пряк път към по-добра комуникация и следователно повече любов и интимност във връзката ви.

Петте различни езика са:

Утвърдителни думи: Получаването на комплименти или чуването на някой да ви казва, че ви обича е най-добрият начин да изпитате любовта.

Действия за обслужване: Когато някой направи нещо за вас, например изхвърли боклука или почисти банята, вие се чувствате обичани.

Получаване на подаръци: Замислените подаръци наистина ви показват, че се грижите и обичате от партньора си.

5 неща, които НИКОГА да не споделяш с половинката си

Разбира се, че за една връзка е важно партньорите да са честни един към друг. Лъжите са лоша основа, която е предпоставка една връзка д...

Качествено време: Чувствате се най-обичани, когато партньорът ви полага усилия да прекарва време с вас и да ви отделя тяхното неразделено внимание.

Физическо докосване: Прегръдката, гушкането в леглото или просто поглаждането по ръката ви е предпочитаният начин да ви се покаже любов.

4. Привличането и желанието могат да бъдат събудени отново.

Не се фокусирайте само върху физическата страна на привличането и секса. Въпреки че, може да сте били привлечени от партньора си заради начина, по който изглеждат, привличането често е многопластово и зависи от много различни неща. За някои става въпрос за начина, по който партньорът им звучи, когато се смеят, за други става въпрос за начина, по който миришат, шегите, които разказват, или начина, по който ги обсипват с внимание. Като се фокусирате върху нещата, които преди сте намирали за привлекателни, може много добре да започнете да усещате отново това привличане към любимия човек. Това също е чудесен начин да излезете от отрицателна спирала, където всичко, което можете да видите, са досадни качества на партньора ви. Друг път са необходими по-силни мерки, за да изпитате отново това похотливо чувство с партньора си. Връзките се нуждаят от вашето внимание и енергия, за да останат забавни и пълноценни. След като получат това, привличането и връзката на ранните дни могат да се преживеят, не през цялото време (има само толкова часове на ден!), Но достатъчно, за да бъдете щастливи и доволни.

И сега, след като знаете за четирите начина за поддържане на дългосрочна връзка жива, направете бележка в календара си с кой ще започнете и се придържайте към нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com