Чували ли сте за ламинирана коса?

2592
Чували ли сте за ламинирана коса?
Снимка: Tumisu / Pixabay

Ламинирането на косата е сравнително нова процедура, която можете да откриете във всеки един фризьорски салон. Можете и да си я направите сами в домашни условия, тъй като не е сложна, а прави косата невероятна.

Тази процедура можете да я срещнете и като гланциране, тъй като това е един от ефектите, които се получават върху косъма. При него се използва и специален козметичен продукт, който покрива косата, така че да стане по-гладка и блестяща. Противно на очакванията, косата остава мека и гладка. Тя се покрива с още един слой, който е „дишащ“ и осигурява достъпа до кислород.

Как да помогнем на косата да расте по-бързо

Всяка жена мечтае за красива, дълга, здрава и гъста коса. Дългите златисти или кестеняви вълни и пищните къдрици, придаващи женственост...

Ако научно обясним процедурата, това е „йонно капсулиране“, тъй като в козметиката има отрицателен заряд, а в косата – положителен. В резултат на това двата заряда се привличат. Може да се направи и биоламиниране на косата с целулозен пласт, който е с растителен произход и подходящ за косата.

Предимства на ламинирането на косата

Процедурата се прави не само с естетическа цел, но и за заздравяване на косъма. По време на процедурата косата се покрива със защитен слой, който защитава от слънцето и вятъра. Също така, с тази процедура можете да запазите цвета на косата си за по-дълго време.

Другото положително качество е, че косъмът става по-плътен и здрав. Така той става и по-лесен за оформяне на прическа. За да направите тази процедура, то косата трябва да бъде чиста и в добро състояние.

3 съвета за обем на тънка коса

Косата на човек има различни форма, плътност, дебелина на косма и твърдост. Някои жени имат много гъста и твърда коса, едни са с права ...

Ламиниране на косата в домашни условия

Тъй като тази процедура изисква повече финансови средства, можете да си я направите и у дома. В този случай ще се нуждаете от желатин, за да заместите професионалната козметика.

За целта сгрейте вода до фаза на кипване и след това оставете леко да се охлади. След това в купа сложете 1с.л. желатин и покрийте с 3с.л. топла вода. Разбъркайте докато се получи паста и покрийте купата, за да изстине желатина. Важно е да го използвате докато е още топъл, но не и горещ.

Колкото до косата, тя трябва да бъде добре измита и влажна. Към желатина добавете 1/2с.л. балсам или някакво етерично масло и нанесете сместа, като оставите 1 см от корените непокрит. Не намазвайте корените на косата си със сместа.

Покрийте косата си с шапка за баня и я увийте в кърпа и сушете със сешоар за 10-15 минути. След това, изплакнете с хладка вода. По този начин ще направите косата си досущ като процедура в салон, но далеч по-достъпна и евтина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 23 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 23 май /валутен калкулатор/

5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали е време да промените живота си

Това са най-критичните части на къщата за натрупване на влага

15 мисли на Коко Шанел за стила и стилната жена

Тези 4 проблема с организацията на кухнята ще ви накарат да намразите готвенето

Топ 20 приказни пожелания за абитуриенти

Как интелигентността влияе върху способността да се наслаждаваме на живота?

Сложете скилидка чесън под възглавницата си и няма да повярвате какво ще се случи

Вредни ли са газовите печки и котлони?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com