X
 
 

Цинков оксид - ползи и приложение

711
Цинков оксид - ползи и приложение
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли какво е цинков оксид? Това е минерал с бял цвят и прахообразна текстура. Използва се в козметичните продукти, както и в продукти за грим. Ще го срещнете в състава на лосиони за бебета и тоалетни сапуни. Цинковият оксид присъства и в лекарствени продукти, които защитават кожата от слънчевите лъчи, подсичане и обриви. Приложението му в слънцезащитните продукти намалява риска от изгаряния и преждевременно стареене на кожата. В тази статия ще разберете повече за ползите и начина на използване на цинков оксид.

Защитава кожата от слънчеви изгаряния и увреждания

Цинковият оксид предлага надеждна защита срещу UVA/UVB лъчите, на които сме изложени ежедневно. Това предотвратява увреждане на кожата и болезнено изгаряне. Ще го срещнете в продукти за грим като фон дьо тен, коректор или ВВ крем, разкрива lookfantastic.com

Преди години цинковият оксид е имал лоша слава, защото е оставял бели ивици върху кожата. Причината е цинкът, който не се абсорбирал от кожните клетки. Но тази технология вече е усъвършенствана и този негативен ефект вече не се забелязва върху кожата.

Цинковият оксид е отличен за лечение на акне

За лечение на възпаления по принцип се съчетава с други съставки с противовъзпалителни или антибактериални свойства. Тази комбинация лекува успешно акне и не позволява образуването на пигментни петна.

Ето и кои са начините, по които цинковият оксид може да се справи с акнето:

-унищожава бактериите, причиняващи акне;

- успокоява възпалението;

- предотвратява повторната поява;

Изненадващи факти за козметиката

1. Декоративната козметика се появила в Древен Египет. Това се доказва от съдържанието на папирусите, които описват разкрасяването на ж...

- контролира производството на себум;

- има стягащ ефект, което помага за намаляване на излишния себум и стяга разширените.

Подходящ за лечение на обриви и кожни раздразнения

Цинковият оксид благоприятства образуването на нови кожни клетки, заздравя кожата, успокоява раздразнения и регенерира.

Използвайте при:

Разкриха тайните на лечебна козметика от Древен Египет

Рецептите за древноегипетски продукт за красота, известен като кохл (kohl), са много по-разнообразни, отколкото се смяташе досега, е ус...

- раздразнения под памперса;

- херпеси;

- кожни рани;

- навяхвания;

- кожни изгаряния.

Забранена козметика при чувствителна кожа

https://www.actualno.com/curious/kozmetikata-kojato-ne-biva-da-izpolzvame-pri-chuvstvitelna-koja-news_1738956.html   Хората с чу...

Цинковият оксид е често срещана съставка при кремове за обриви. Неговата задача е да защити кожата от бактерии и повторно раздразнение. Проучвания сочат, че мехлеми, съдържащи 5% цинков оксид, могат да се използват при кърмачета за облекчаване на дерматит.

Предотвратява бактериални инфекции на кожата

Цинковият оксид предпазва от бактерии, които могат да причинят кожни инфекции. Цинкът регулира ензимите и възстановява кожните клетки, образувайки нова съединителна тъкан. Ще го срещнете като съставка в много козметични продукти, които намаляват зачервяването и болезненото усещане от възпалението на кожата.

Ефект против стареене

Цинковият оксид предпазва от вредното влияние на слънчевите лъчи, както и от образуването на бръчки и пигментни петна. В същото време има възстановяващ ефект и подобрява синтеза на колаген. Това води до по-млада и по-свежа кожа. Цинкът подобрява усвояването на другите полезни съставки в козметичните продукти и видимо забавя процеса на стареене.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво ще се случи с тялото, ако спите голи

Любовен хороскоп за почивните дни (2-3 юли)

Коя зодия ще бъде най-щастлива до края на тази година?

Мъжете от тези зодии се привличат от умни жени

Как да оцелеем в ненормалната жега

4-те знака на Зодиака, които са дарени с вечна младост

5 зодиакални знака не могат да контролират гнева си

4 зодиакални знака ненавиждат изневярата

3-те зодии, които са перфектни за работа в екип

10 съвета на Петър Дънов за любовта

Рейтинг: 0 от 5. Гласували общо: 0 потребители

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com