Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят експертите за това

12661
Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят експертите за това
Снимка: iStock/Guliver

В последно време много експерти и стилисти все повече съветват дамите да се откажат от миенето на косата с шампоан и да експериментират с ковошинг. Като начало, този метод трябва да се проучи много подробно и да се идентифицират всички негови предимства и възможни недостатъци.

Някои експерти упорито препоръчват ежедневно миене на косата и редовно използване на подхранващи масла и други възстановяващи продукти за косата. Съществува и втора гледна точка, някои смятат, че е много важно и правилно да научите косата си рядко са се мие и да използвате минимално количество подхранващи продукти.

Covashing е доста нов и много популярен метод за измиване на косата, който стилистите и бюти блогърите започнаха да препоръчват. В процеса на измиване не трябва да използвате шампоан, а само балсам за коса. Шампоанът да се използва не повече от 2-3 пъти месечно.

Каква е истината?

Маската, която ще заздрави косата ви, за да не се налага да я подстригвате

Сухите краища на косата са нещо, с което всички сме се сблъсквали поне веднъж в живота си. И докато мнозина твърдят, че най-добрият нач...

Първоначално това беше салонен метод за грижа за косата, но след като блогърите и други медии започнаха да говорят за това, той мигрира към домашните грижи. Стилистите говорят за основните му принципи и препоръчват да не се нарушава технологията. Няколко козметични марки вече започнаха да разработват специални продукти за коучинг. Стилистите казват, че този метод е идеален за всички, които всеки ден стилизират косата си. Този метод на измиване е много щадящ, тъй като косата така или иначе постоянно страда от негативното въздействие на факторите от околната среда.

Повечето шампоани съдържат сулфати, които са обозначени със съкращенията SLS, ALS, SLES. Някои от тях са по-агресивни към скалпа, докато други имат по-малко негативни ефекти. Разбира се, има вариант и без сулфати, но има и други вредни компоненти, които просто не могат да бъдат напълно премахнати.

Covoshing е чудесна алтернатива за хората с увредена, боядисана и пореста коса, които изискват най-нежната грижа. След такова измиване косъмчетата стават гладки, меки и сухотата изчезва напълно.

Има и друго предимство на този метод - той спомага за подобряване на кръвообращението на скалпа. В процеса на измиване не просто нанасяйте балсам върху главата си, но и масажирайте, това лесно ще почисти корените на косата от натрупаната мръсотия. В резултат на това, вие лесно ще измиете косата си и допълнително ще спестите от продукти за грижа, защото няма нужда да използвате шампоан.

С шампоан ще е по-добре

Грижа за косата преди лягане: 4 трика, които действат перфектно

Процедурите за грижа за косата имат свои особености. Ако искате да подобрите състоянието на косата си, е препоръчително да следвате тез...

Експертите казват, че не трябва да залитате по модния метод, защото той има не само предимства, но и някои недостатъци. Първо - времето, което ще отнеме процедурата, ще е много повече от една минута. Първо трябва да направите самомасаж, а след това да оставите балсама върху скалпа още 5 минути. Необходимо е също така продуктът да се измие много внимателно, тъй като ако частиците му останат по кожата, ще предизвика сърбеж, а косата ще остане невзрачна.

Също така, трябва да се има предвид, че балсамът е продукт за грижа, той трябва да предпазва краищата на косата, да ги затваря. След като го използвате за измиване, скалпът започва да се омазнява още по-бързо. Не си струва да говорим за значителни някакви икономии. Няма да купувате шампоан, но ще ви трябва много повече балсам.

И още няколко тънкости:

Говорейки за covoshing, някои момичета казват, че използват не само балсам, но и маски и други продукти. Това не бива да се допуска. Ако искате да получите реални резултати от този метод, използвайте само балсам със запечатващи свойства. Той ще действа само външно и няма да проникне в структурата на косата.

Covoshing е модерна процедура грижа за косата, но не трябва веднага да преминавате напълно към него или напълно да го изоставите. С правилното използване на правилния продукт, като се вземат предвид предимствата и недостатъците на процедурата, няма да останете разочаровани от избора си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...