Да се разкрасим с... бира!

1793
Да се разкрасим с... бира!
Снимка: iStock

Харесвате ли бира? Защо не опитате тази пенлива напитка като козметичен продукт за вашата кожа, коса и нокти?

Бирата помага за изглаждане на бръчки

Кучешка, подмладяваща, млечна и други странни видове бира

Бирата е третата най-популярна напитка в света (след водата и чая) и първа сред алкохолните напитки. Вавилонците са знаели тайната на п...

Тайната при използване на бира се крие във витамините, минералите и биоактивните компоненти, особено полифеноли и хумусни вещества, които предотвратяващи стареенето на кожата преждевременно. Също така  бирата помага на кожата да бъде по-устойчива на акне и климатични ефекти поради по-високо съдържание на микроелементи като цинк. Хмелът е основен тип  съставка в бирата с естествени антиоксидантни свойства, като може да бъде използван в козметичната индустрия за производство на козметики за чувствителен тип кожа. Препоръчително е да се използва пшенична бира, тъй като съдържа повече полезен тип витамини, подпомагащи процеса на регенерация и предотвратяващи омазняването  на кожата.

За нормален тип кожа: В купа се смесват 1 чаена лъжичка бира, 2 супени лъжички ябълков оцет и 3 чаши топла вода, след което се разбърква добре. Потопете кърпа в получената течност с хомогенен състав. След това го разтрийте по цялото тяло, натопявайки кърпа в сместа. Измийте старателно тялото си след процедурата. Смесете 2 супени лъжчки масло от жожоба, 1 чаена лъжица ябълков оцет и чаена лъжица бира. Полученият крем е идеален за ежедневна грижа за кожата и я предпазва от влиянието на околната среда.

За мазен тип кожа: Сложете 2 супени лъжички бира, 1 супена лъжичка ябълков оцет и 2 капки масло от чаено дърво в чаена чаша, след което добавете вода. Измивайте проблемните зони на кожата с получения лосион веднъж на ден – за предпочитане през нощта.

За сух тип кожа: Вземете едно авокадо, супена лъжичка бира, същото количество ябълков оцет, мед и бадемово масло. Пасирайте авокадото, добавяйки и останалите продукти. Получената смес се нанася върху лицето и оставя да подейства за петнайсетина минути. След което изплаквате с хладка вода.

Подхранване с бира за повече обем на косата

Какво (не) знаем за бирата?

1. Калоричното съдържание на бирата е по-ниско от калоричното съдържание на млякото и плодовите сокове (100 грама нискоалкохолна бира с...

В състава на бирата има много  минерали и витамини, подхранващи я  и придаващи и допълнителен обем.

Разкрасете нормалната коса с бира: Смесете 0,5 литра бира с 1 литър вода. След измиване с шампоан с неутрален шампоан, изплакнете с получената смес.

За суха коса: Вземете  яйчен жълтък, супена лъжичка мек шампоан и същото количество бира и разбъркайте до гладкост. Количеството на съставките може да бъде увеличени за  по-дълъг тип коса, но е важно да се поддържат правилните пропорции.

Маската се нанася по равномерен начин и се оставя  да подейства за около пет мин., след което се изплаква косата. Бирата би компенсирала отсъствието на минерали в косъма, правейки вашата коса  копринено мека и лъскава.

За мазен тип коса: Смесва се супена лъжичка мек шампоан, същото количество  бира и чаена лъжица ябълков оцет, след това се измива косата с получилата се течност. После се изплаква  с чаша обикновена бира и оставя за около пет или десет  мин., и после се минава с  хладка вода. Само след продължение на седмици ще се забележи как косата вече не е толкова мазна както преди.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com