Диета със сирене - да или не?

3517
Диета със сирене - да или не?
Снимка: iStock/Guliver

Противно на това в което много хора вярват, отслабването не е свързано с прилагането на много ограничаващи диети. Това обикновено води до изоставяне на диетата и възстановяване на загубените килограми. Една от храните, които обикновено са забранени е сиренето.

Необходимо ли е да избягваме сиренето, ако искаме да отслабнем?

Отговорът е НЕ! Не трябва да спираме да ядем сирене! Трябва да се знае обаче, че някои видове сирена са по-мазни от други и трябва да изберем сирена с по-нисък процент мазнини. Трябва да разчитаме и на количеството сол, тъй като солта насърчава задържането на течности, ако я консумираме в излишък. 

Сиренето има редица полезни за здравето свойства. Освен това хранителният му състав е богат на протеини, минерали и витамини, така че не бива да изчезва от диетата. 

Колко сирене трябва да ям на ден? 

Сиренето може да се консумира ежедневно в рамките на разнообразна и балансирана диета. Количеството прясно сирене, което можем да приемем за един ден е 100 грама. Втвърдените сирена са по-мазни, така че не трябва да приемаме повече от 50 грама. Важно е да не придружавате сиренето с храни като бял хляб, ултрапреработени предястия или закуски.

Сиренето е cudesен продукт за нашето правилно хранене. Втвърдените сирена осигуряват минерали, протеини и витамини, от които не трябва да се отказваме. По-добре е да се научите да се храните здравословно и да премахнете ултрапреработените продукти, пълни с вредни мазнини и празни калории от диетата си. Хранителна храна като сиренето не е враг на нашето здраве. 

Разбира се, важното е да изберете качествени сирена направени от мляко и ферменти и които са следвали съответните процеси на зреене. Изберете надеждни сирена и разгледайте добре етикета. 

Кои са предимства на яденето на сирене, дори ако сме на диета?

Яденето на сирене е полезно за здравето. Ето редица предимства, които консумацията на сирене осигурява в нашето хранене.

Увеличава ситостта

Като храна, богата на протеини, тя ви помага да се почувствате по-скоро сити. Има сирена с допълнителен прием на протеини, много подходящи за диети, спортисти и възрастни хора. 

Здраво сърце

Сиренето е храна, която помага за контролиране на холестерола. Това се потвърждава от няколко проучвания, които показват, че пробиотиците в сиренето намаляват триглицеридите.

Богато на минерали

Сиренето е добър източник на калций, така че помага за защита на костите, зъбите, косата и ноктите. Намиращия се в сиренето калций се абсорбира по-добре, така че неговата бионаличност е оптимално.

Богато на витамини

Сиренето е храна, богата на витамини А, Д и група В, сред които се откроява съдържанието на фолиева киселина, рибофлавин и тиамин. 

Най-добрите сирена са:

- Прясно натурално сирене 

- Обезмаслено прясно сирене 

- Прясно сирене без сол.

- Прясно козе сирене.

- Сирене моцарела .

Тези сирена могат да бъдат придружени от пресни зеленчуци, плодове, ароматни билки, ядки в умерени количества, семена, екстра върджин зехтин... Има много вкусни комбинации, които да се грижат правилно за вашата диета. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com