Добрите приятели са тайната на дълголетието

4347
Добрите приятели са тайната на дълголетието
Снимка: Pexels

Изследователите са открили, че що се отнася до продължителността на живота, това е по-скоро за личностните черти и как нашите приятели гледат на тези черти, отколкото за това дали сме най-умните или най-богатите в групата. 75-годишно проучване установи, че възгледите на приятелите на участниците, в това много, много дълго проучване, са нещата, които са били тежки удари по отношение на дълголетието.

Мъжете, чиито приятели ги смятаха за съвестни и отворени, живееха най-дълго, а жените, чиито приятели казаха, че са приятни и емоционално стабилни, вероятно ще имат по-дълъг живот, въпреки че, тази теория работи най-добре за мъжете. 

Зодии и приятелство: Kакво да очаквате от всеки знак

Вижте какви приятели са различните представители на Зодиака. 1. Овен Този знак е достатъчно силен, за да ви бъде приятел от позицията...

В психологията има нещо, наречено Голямата петица личностни черти, които са „широките области и измерения“, под които попадат аспектите на човешката личност. Тези пет са невротизъм, приятност, добросъвестност, екстраверсия и откритост.

Въпреки че, вероятно е невротик да причини повече вреда, отколкото полза, това са другите качества на личността, които, ако са видими за тези, които обичаме и за които се грижим, ще доведат до по-дълъг живот. Може да не се смятаме за приятни или добросъвестни, но ако приятелите ни кажат, че сме, тогава сме, и ще извлечем полза от това.

За вкъщи? Заобикаляйки се с хора, които обичат и се грижат за нас, навсякъде е страхотно. Ние не само се чувстваме по-малко сами и подкрепени, но тези хора, които мислят, че сме страхотни и могат да видят всички прекрасни неща в нас, ни помагат да живеем по-дълго и по-щастливо. Близките приятели могат да видят в нас някои от нещата, които ние сами не можем да видим и поради това сме принудени да признаем както добрите, така и лошите си точки.

Въпреки че, нашите лоши точки може да не допринесат за увеличена продължителност на живота, тези добри точки ще ни въведат в нашите 80-те и 90-те години, ако оставим добрите неща да надвишават лошите. По принцип това, което се свежда до това да бъдеш позитивен човек, е билетът за достигане на зряла старост, ако това е твоето нещо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com